Walletmor betaalimplantaat contactloos betalen

Het Poolse bedrijf Walletmor heeft zijn betaalimplantaat gelanceerd in België, Nederland en de rest van Europa. Zou jij het overwegen?

Advertentie

De Poolse fintech startup Walletmor heeft sinds deze maand een betaalimplantaat met bio-omhulsel waarmee iedereen volgens het bedrijf veilig contactloos kan betalen. Volgens Walletmor is dit het eerste wereldwijd geaccepteerde, 100% veilige en biologisch geproduceerde betaalimplantaat. Intussen maken in Europa al zo’n 400 mensen gebruik van de Walletmor-betaalchip.

Walletmor-implantaat

Vanaf nu kan iedereen in België en Nederland voor een bedrag van 350 euro de Walletmor-betaalchip laten implanteren. Voor dat geldt krijg je een complete behandeling die bestaat uit het implantaat zelf, de activatie ervan en het implanteren door een specialist.

Volgens Walletmor zijn er grote voordelen gekoppeld aan betaalimplantaat ten opzichte van eerdere (contactloze) betaalvormen: Onmogelijk te traceren, hacken of kopiëren en overal ter wereld te gebruiken waar contactloze betalingen middels VISA of Mastercard worden geaccepteerd.

“De populariteit van contactloze betalingen neemt in alle landen van de Europese Unie enorm toe. Door de transformatie van de financiële wereld naar het zogenaamde ‘open banking’ systeem  zijn er nieuwe  toepassingen geïntroduceerd evenals technologische innovaties zoals implantaten”, aldus Walletmor.

In gebruik door 400 mensen

Volgens het bedrijf zijn er al ruim 400 mensen in Europa, waaronder enkele tientallen Nederlanders, die elke dag betalingen verrichten middels het implantaat. Implantatie zou (vrijwel) pijnloos zijn en de complete behandeling neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Momenteel zijn er 50 aanbevolen, professionele implanteerders verspreidt over de Europese Unie; hieronder bevinden zich ook enkele ziekenhuizen, klinieken en laboratoria voor esthetische geneeskunde.

Overweeg jij deze manier van betalen te omarmen? Laat het ons weten in de comments.


4 REACTIES

  1. Ik wil dat ook graag laten plaatsen ik vind dit de toekomst is toch een pluspunt niet enkel voor te betalen maar ook bvb bij een lijk gemakkelijk identiteit te controleren. Waar kan ik een opleiding volgen om deze te plaatsen zou dat zelf ook willen promoten

  2. “contactloze betalingen middels VISA of Mastercard” En wat met de gewone Maestro Card (die de meeste mensen toch gebruiken voor contactloze betalingen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here