Nieuws

Webhosting GoDaddy ziet data van 1,2 miljoen mensen mogelijk gelekt

GoDaddy
Mogelijk zijn gegevens van 1,2 miljoen klanten van webshostingbedrijf GoDaddy gelekt. Dat heeft het bedrijf zelf gecommuniceerd.

De provider is ook actief in België, maar het is nog niet duidelijk of er ook bij ons klanten getroffen zijn. GoDaddy meldt het incident in een blogpost: “Op 17 november 2021 ontdekten we dat een derde partij met een gecompromitteerd wachtwoord is binnengebroken in onze managed WordPress-hostingomgeving. We hebben de verdachte activiteit geïdentificeerd en hebben de indringers meteen geblokkeerd”, schrijft het bedrijf. 

GoDaddy voert onderzoek 

“Vervolgens zijn we onmiddellijk een onderzoek getart, samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het dichten van beveiligingslekken. Ook de politie werd ingelicht. Ons onderzoek is nog lopende, maar we weten al dat de partij in kwestie zich al vanaf 6 september ongeoorloofd toegang had verschaft tot onze servers en toegang kreeg tot de accountgegevens van 1,2 miljoen WordPress-websites. Het gaat daarbij om e-mailadressen en klantnummers”, aldus GoDaddy. 

De gelekte wachtwoorden zijn allemaal gereset. Het is niet duidelijk of de hackers zich toegang verschaft hebben tot de klantenwebsites en hoe groot de schade is. GoDaddy is alleszins van plan om alle klanten netjes op de hoogte te brengen. “We hebben uit dit voorval geleerd en hebben ook al stappen ondernomen om onze systemen beter te beveiligen”, klinkt het. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business