Nieuws

Meta mag gifjesdatabank GIPHY dan toch niet overnemen

Giphy
Meta zou GIPHY, de databank met geanimeerde gifs, dan toch niet mogen overnemen. Het socialmediabedrijf kocht GIPHY in mei vorig jaar.

The Financial Times schrijft dat de Britse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) de deal alsnog kan laten blokkeren. De CMA zou dus oordelen dat Facebook-moederbedrijf Meta zich te gulzig opgesteld heeft bij zijn overname van GIPHY. De autoriteit beschouwt de overname mogelijk als te agressief.

Een meer gedetailleerde motivering is er nog niet. Het is dan ook nog lang niet zeker of de overname effectief ongedaan gemaakt zal worden. Volgens The Financial Times heeft de CMA in elk geval nog nooit eerder een dergelijke deal teruggedraaid.  

GIPHY populair dankzij Facebook 

Nochtans leek de overname van GIPHY door Facebook niet zo onlogisch. De gifjesdatabank zat al verweven in de apps en websites van Meta. GIPHY bestaat ook als keyboardplug-in bestaat voor smartphones en tablets. Het is voor velen de manier bij uitstek om hun favoriete memes te hanteren in chatconversaties.  

Bij de overname in mei van vorig jaar was maar liefst 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) gemoeid. Noch de CMA, noch Facebook zelf hebben al op de berichtgeving gereageerd. De komende dagen zal de kwestie vermoedelijk uitgeklaard worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business