Nieuws

Vraag naar iPhone 13 neemt af, zegt Apple

iPhone 13 vouwbaar
Image: iStock
De toevoer en voorraad vormen niet het enige probleem voor de iPhone 13-line-up. Apple waarschuwt toeleveranciers dat ook de vraag daalt.

Dat de vraag naar de iPhone 13 zo vlak voor de eindejaarsperiode een duik neemt, baart Apple zorgen. Dat schrijft Bloomberg. De techreus uit Cupertino heeft daarover gecommuniceerd naar zijn toeleveranciers. 

In oktober berichtte Bloomberg al dat Apple de productie-targets voor de nieuwe iPhones liet zakken naar 80 miljoen stuks, 10 miljoen minder dan oorspronkelijk gepland. Het tekort aan onderdelen lag toen aan de basis. Apple verwachtte om volgend jaar dat verlies goed te maken van zodra de voorraad aan chips en onderdelen weer zou normaliseren. Apple laat nu weten dat die verwachte heropleving wellicht nog even zal uitblijven. En dat heeft uiteraard gevolgen voor het aantal iPhones dat het zal verkopen. 

iPhone 13 lijdt onder chiptekort

Het globale chiptekort houdt nu al ruim een jaar aan en hakt er stevig in bij technologiebedrijven. Ook autoconstructeurs moeten hun productie-aantallen voortdurend bijschroeven. 

Bovenop de aangepaste productiecijfers voor de iPhone 13 heeft Apple besloten om de productie van iPads te verlagen, om meer chips te kunnen vrijmaken voor de smartphones. Een aantal kopers heeft mogelijk al beslist om deze generatie iPhone over te slaan, omwille van de lange wachttijden en een gebrek aan stock bij verkopers. De geruchten dat de iPhone 14 een grotere upgrade wordt tegenover zijn voorgangers, doen de vraag geen goed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business