google smartwatch
Image: iStock

Zit de Pixel Watch er eindelijk aan te komen? Volgens bronnen zou Google volop aan het werken zijn aan een eigen smartwatch.

Advertentie

Na jarenlange geruchten lijkt de Google/Pixel Watch er nu toch aan te zitten komen. Goedgeplaatste bronnen zouden aan Business Insider hebben meegedeeld dat de Pixel-afdeling van Google, die verantwoordelijk is voor de gelijknamige smartphones, onder de codenaam ‘Rohan’ aan een smartwatch aan het werken is. Die zou in het jaar 2022 moeten lanceren en zou in dezelfde prijsklasse komen te liggen als de Apple Watch om te voorkomen dat Google direct concurreert met haar dochtermerk Fitbit. Het is nog niet geweten of Pixel Watch ook de officiële naam zal worden van het product.

Hoewel Google met het Wear OS-platform al sinds 2014 actief is in de wearable-industrie, hebben ze tot op heden nog nooit een zelfontwikkeld smartwatch op de markt gebracht. Maar nu lijkt het perfecte moment voor Google om daar verandering in te brengen. Het Wear OS-platform kreeg in samenwerking met Samsung een grondige make-over dit jaar. Het resultaat konden we daar al van zien bij de Galaxy Watch4. Neem daarbij dat de wearablesmarkt explodeerde in 2021 en alle ingrediënten lijken aanwezig voor Google om succesvol te kunnen zijn met eigen hardware.

Wear OS

De Pixel Watch lijkt hetzelfde patroon te volgen als de Pixel-smartphones. De eerste Pixel verscheen ook pas bijna tien jaar na de lancering van het Android-besturingssysteem. Een smartwatch van Google zou ook dezelfde rol kunnen vervullen als de Pixel-smartphones. Google gebruikt haar smartphonelijn ook om de mogelijkheden van de nieuwe versie van Android te demonstreren. De hardware lijkt soms ondergeschikt aan de software. Dat zou een smartwatch van Google ook kunnen zijn voor het vernieuwde Wear OS.

Er wordt al jarenlang gesproken over een smartwatch uitgegeven door Google. In 2017 was het ook bijna zover. Google was in gesprekken met LG om twee sporthorloges op de markt te brengen. Maar finaal trok Google zich terug uit het project omdat hardwarebaas Rick Osterloh ‘de producten niet binnen de Pixel-familie vond passen’. LG bracht de smartwatches dan maar zelf uit onder de naam LG Watch Sport en Watch Style, maar een groot succes waren beide modellen niet.

Het is ook maar de vraag of er ooit een Google-smartwatch snel te koop zal zijn in België. Google brengt zijn Pixel-smartphones niet rechtstreeks uit via de Google Store in België en Nederland. Bij Fnac kan je wel terecht voor een Pixel 6.


Laatst bijgewerkt op 06/12/21.