Nieuws

Pixel 6 en Pixel 6 Pro officieel gelanceerd

Google heeft zijn nieuwste vlaggenschepen Pixel 6 en Pixel 6 Pro uit de doeken gedaan. We zetten alles even op een rijtje.

Het is ondertussen een gewoonte dat Google haar nieuwste vlaggenschipsmartphones in het najaar aankondigt. De Pixel 6-reeks bestaat uit een instapmodel en een premiummodel, dat vanaf dit jaar de bijnaam Pro krijgt en niet langer meer XL. De lancering van de Pixel 6 luidt eveneens de start in van Android 12.

Pixel 6 (Pro): specificaties

Display

Het display van de gewone Pixel 6 meet 6,4”. De beeldresolutie bedraagt 2340×1080 pixels en de verversingsgraad is 90Hz. Het Pro-model doet uiteraard net iets beter. Met een display van 6,7” zal deze smartphone iets groter zijn om mee te dragen. Je krijgt daar wel een hogere beeldresolutie van 3120×1440 pixels voor in ruil en met een maximale verversingsgraad van 120Hz zullen de beelden lekker vlot scrollen. Bij beide smartphones zit de frontcamera zeer subtiel in het display verwerkt, de vingerafdrukscanner gaat zelfs helemaal in je scherm op.

Tensor

Tijdens de voorlancering van de Pixel 6-reeks maakte Google al bekend dat ze zouden overstappen naar een nieuwe binnenshuis geproduceerde processor genaamd Tensor. Volgens Google zal deze nieuwe processor de prestaties van de smartphone tot 80 procent verbeteren ten opzichte van Qualcomm’s meest geavanceerde Snapdragon-processor. In Tensor zit ook een nieuwe Titan M2-beveiligingschip geïntegreerd die moet voorkomen dat je smartphone gevoelige data lekt.

Deze nieuwe chipstructuur vinden we in beide modellen terug. Het werkgeheugen bedraagt 8GB en het opslaggeheugen is minimaal 128GB (niet uit te breiden). De Pro heeft nog wel een uitgave met 256GB opslag, maar dat trekt de prijs natuurlijk wel omhoog.

Camera’s

Het meest opvallende eigenschap van de Pixel 6 is het enorme camera-eiland dat zich over de hele breedte van de smartphone uitstrekt. Iets wat we ook al zagen bij de Xiaomi Mi 11 Ultra, al was dat nodig voor een tweede display te kunnen huisvesten. Dat is bij Pixel 6 niet het geval. De smartphone houdt het eerder sober met twee camera’s, al hebben die op papier wel goede specificaties. De hoofdlens telt 50MP en de groothoeklens 12MP. Het Pro-model voegt daar nog een 48MP telelens aan toe met optisch zoom. Aan de voorkant zit een camera met 12MP. Speciale camerafuncties zoals de Magic Eraser, Face Unblur en Motion Mode lekte eerder al uit.

magic eraser pixel 6
Magic Eraser. Image: Google

Android 12

Met de Pixel 6 is ook Android 12 officieel gelanceerd. Android 12 legt met het Material for You-design en een privacy-dashboard meer dan ooit de focus op personalisatie en privacy. Alle Pixel smartphones tot en met de Pixel 3 zullen zich aan een upgrade mogen verwachten. Hier lees je alles over Android 12.

Komt Pixel 6 (Pro) naar België?

Vanaf 28 oktober zal de Pixel 6 te koop zijn voor 649 euro. Wil je het Pro-model, dan kost dat je 899 euro met 128GB opslag en 999 euro met 256GB. Google heeft tot heden haar Pixel-smartphones nooit rechtstreeks in België verkocht en het lijkt ernaar dat ze die trend nog niet zullen doorbreken. Je kan altijd proberen om via Duitse of Franse webshops bijvoorbeeld de smartphone toch te pakken te krijgen.

pixel 6
Image: Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business