Nieuws

Meer details over camera’s Pixel 6 uitgelekt

Pixel 6 zal één van de grootste camera-upgrades die de Pixel-smartphonereeks ooit heeft gezien krijgen. Wat mogen we verwachten?

Nu de lanceringsdatum van de Pixel 6 officieel bekend is, valt te verwachten dat tot aan de lancering heel wat details zullen uitlekken over de vlaggenschipsmartphone. Het meest recente lek werpt de spotlights op de camera’s van de Pixel 6. Op dit vlak mogen we heel wat verwachten; dat bleek al eerder uit renders die het enorme camera-eiland toonden. De informatie komt uit marketingpagina’s voor de smartphones die op Twitter werden gedeeld door evleaks, maar inmiddels alweer zijn verwijderd.

https://twitter.com/evleaks/status/1446843190892453889

Als die informatie correct is, dan zullen de camera’s van de gewone Pixel 6 en het Pro-model beiden een 50MP-hoofdcameralens hebben. Dat is een grote sprong vooruit in vergelijking met de 12MP-hoofdlens van de Pixel 5. Met de grotere lens kan je tot 150% meer licht capteren wat resulteert in betere foto’s. De breedhoeklens van beide modellen telt 12MP. Pixel 6 houdt het bij deze twee lenzen, het Pro-model voegt daar nog een 48 MP 4x telefotolens en een selfiecamera met een gezichtsveld van 94° aan toe.  

Magische gom

Het aantal megapixels zegt natuurlijk ook niet alles, wat je allemaal met de camera kan doen maakt het verschil. Pixel 6 zal daarom ook komen met een hele reeks innovatie camera-functies om je foto’s wat op te smukken. Met de Magic Eraser-functie bijvoorbeeld kan je personen of objecten op de achtergrond uit de foto halen. Fotobommers zullen geen kans meer krijgen om je foto’s te verpesten. De functie zou wel niet op alle elementen kunnen toegepast worden, dus of je je ex uit vakantiefoto’s kan wissen zal moeten getest worden.

magic eraser pixel 6
Een demonstratie van de Magic Eraser. Image credit: evleaks (via 9to5Google)

Andere functies die in de marketingpagina’s vermeld staan zijn een portretmodus, een Face Deblur-functie en een ‘Motion Mode’ om extra dynamiek aan je foto’s toe te voegen. Over nieuwe videofuncties wordt nagenoeg niets prijsgegeven.

Android 12

Redenen genoeg dus om uit te kijken naar de lancering van de Pixel 6 (Pro). Samen met de Pixel 6 zal ook Android 12 zijn intrede maken. Alles wat je moet weten over de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem lees je hier:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business