Nieuws

Google Pixel 6 en 6 Pro: renders tonen nieuw design

De eerste beelden van Googles aankomende vlaggenschip Pixel 6 en 6 Pro zijn uitgelekt. Google kiest voor een radicaal nieuw design.

De renders van de Google Pixel 6 en 6 Pro hebben we te danken aan Jon Prosser. Die heeft een exclusieve vooruitblik op Googles toekomstige vlaggenschip gedeeld via zijn YouTube-kanaal. Het gaat dus voor alle duidelijkheid om geruchten die nog niet officieel door Google bevestigd zijn. De bekende lekker blijkt wel vaak (maar ook niet altijd) over betrouwbare informatie te beschikken.

Google lijkt het dit jaar over een volledig nieuwe boeg te zullen gooien. Dat blijkt al uit de naamgeving van de smartphones. Normaal gezien wordt de Pixel bijgestaan door een ‘XL’-versie die niet meer is dan een grotere uitgave van de smartphone. Met de benaming Pro lijkt Google aan te geven dat de duurdere variant ook andere specificaties zal krijgen. Ook met het design van de smartphone slaat Google een volledig nieuwe weg in.

Een eerste blik op Pixel 6 en Pixel 6 Pro: wat is nieuw?

Uit de video van Prosser kunnen we al enkele opvallende vaststellingen maken. Het ontwerp heeft een modernere uitstraling met dunnere schermranden en een subtieler verwerkte selficamera. Zo creëert Google meer schermruimte. De Pixel 6 zal een vingerafdrukscherm in het display verwerken.

Ook de camera’s zijn op een opmerkelijke manier opgesteld aan de achterkant van de smartphone. Ze zijn ondergebracht in een zwarte strook die wat uit de behuizing steekt. Dat zie je heel duidelijk in onderstaande afbeelding. Of deze designkeuze je bevalt, zal een kwestie van persoonlijke smaak zijn. Deel je mening gerust in de reacties. Pixel 6 Pro zal een extra cameralens krijgen in vergelijking met de gewone Pixel 6. Over cameraspecificaties en technische specificaties kan Prosser nog geen informatie prijsgeven.

pixel 6 pro camera
Het camera-eiland van Pixel 6 Pro zou er zo kunnen uitzien. Nog te bevestigen door Google. Image Credit: Jon Prosser.

Wanneer beschikbaar?

Het is nog niet geweten wanneer Google de Pixel 6 en 6 Pro officieel zal lanceren. Een eerste blik vangen we mogelijk volgende week al op tijdens de jaarlijkse I/O-conferentie (18 mei). Daar zal Google naar alle waarschijnlijkheid Android 12 presenteren. De nieuwe Pixel-generatie is traditioneel de eerste smartphone die de update krijgt. Verwacht echter nog niet dat Pixel 6 deze maand al zal verschijnen. Android 12 staat pas gepland voor september en Google moet de Pixel 5a, de kleinere en goedkopere broer van Pixel 5, nog uitbrengen. Dat laatste zal vermoedelijk wel al gebeuren tijdens I/O.

Google verkoopt de Pixel-producten helaas niet via de Belgische Google Store. Je kan de Pixel 5 wel te pakken krijgen bij Fnac voor 629 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business