Advertentie

Later dit jaar zal Google, uit goede gewoonte, de nieuwe versie van Android lanceren. Het nieuwe OS zal Android 12 heten. Sinds deze week zijn ook de eerste beelden opgedoken van Android 12. Eind deze maand, begin maart zullen de eerste ontwikkelaarspreviews ook verschijnen, waardoor ons beeld van het nieuwe Android OS vermoedelijk beter zal zijn.

XDA Developers kon toch al documenten van Google inkijken waarin de nieuwe features van het systeem werden uitgelegd. Bovendien zaten er ook duidelijke screenshots bij.

Google Android 12

De meeste nieuwe toestellen zitten nog niet op Android 11 , of daar is de opvolger alweer. Uit de gelekte beelden blijkt dat Android een nieuw design krijgt voor het notificatiemenu. Het menu is niet langer transparant en krijgt standaard een soort beige kleurpatroon. Bovendien zijn de randen nog iets ronder gemaakt en heeft Google de snelknoppen naar WiFi, vliegtuigmodus, batterij en niet-storen tot vier knoppen beperkt.

Screenshot/afbeelding: XDA Developers.

Verbeterde privacy

Net zoals in iOS zal Android 12 een privacy-indicator aan boord hebben. Die moet ervoor zorgen dat je als gebruiker weet wanneer je camera of microfoon actief is. Een nieuwe zet die de zoekmachinegigant gebruikt om weer vertrouwen te scheppen in het mobiele OS. Althans als het op privacy aankomt.

Als je op de groene indicator rechtsboven tikt, krijg je een menu te zien waarbij je extra info krijgt. Je kan van daaruit ook meteen de toegang tot je camera of microfoon uitschakelen via het instellingenwieltje.

Widgets

Android heeft altijd al de mogelijkheid gehad om Widgets op het thuisscherm te plaatsen. Google neemt ook dat onderdeel onder handen. Het meest opvallende daar is de nieuwe widget voor berichtenapps. Conversaties kunnen met een preview getoond worden in een widget. Het gaat dan om het meest recente bericht, een gemist telefoongesprek of iets anders van dien aard.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here