Pixel 6 lanceringsdatum

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro, de nieuwe vlaggenschepen van Google, worden op dinsdag 19 oktober wereldwijd bekendgemaakt.

Advertentie

Het wachten op de nieuwe smartphonereeks van Google is dus bijna voorbij. Google maakte de lanceringsdatum van zijn nieuwe toestellen gisterenavond bekend. Op 19 oktober houdt het om 19:00 lokale tijd de Pixel Fall Launch. Het lanceringsevenement vindt volledig online plaats, en daar maakte Google een aangepaste webpagina voor.

Tijdens het event mogen we kennismaken met de nieuwe smartphones van Google, de Google Pixel 6 en Pïxel 6 Pro. Dankzij gelekte renders weten we echter al hoe de smartphone eruit zal zien. De volledige bekendmaking van de smartphone vindt dus op het evenement plaats. We verwachten dat de pre-orders dan ook van start zullen gaan. Het is momenteel nog onduidelijk of de smartphone meteen op onze markt verschijnt.

Daarnaast zullen we waarschijnlijk ook meer informatie te horen krijgen rond de Tensor-chip, de door Google ontworpen SoC (Systeem-op-Chip) die de smartphones aanstuurt. Deze chip vormt een combinatie van zowel de CPU, GPU, TPU en RAM. Hij is gemaakt om al het beste uit de Pixel-toestellen te halen, met naar verluidt verbeteringen op vlak van prestaties en de camerafuncties.

Android 12

Naast de komst van de twee nieuwe smartphones mogen we ons op het evenement naar alle waarschijnlijkheid ook aan de officiële release van Android 12 verwachten. Eerder deze week plaatste Google het nieuwe besturingssysteem reeds op het Android Open Source Project. Dat deed al vermoedens oprijzen dat de release van het OS eraan zat te komen. Door het bericht van Google rond de komst van de Pixel 6-reeks lijken die vermoedens nu bevestigd. Android 12 lijkt een visuele herwerking te worden van het huidige besturingssysteem. Met de komst van een nieuwe designtaal genaamd Material You zullen gebruikers in staat zijn om hun smartphone visueel zelf vorm te geven. Ook zullen er allerlei upgrades op vlak van prestaties en privacy plaatsvinden. Voor een volledige lijst van updates zullen we echter tot de lancering moeten wachten.