Nieuws

Android 12 verschijnt op Android Open Source Project

android 12
De nieuwe look van Android 12. Image: Google
Google heeft de afgewerkte versie van Android 12 op het Android Open Source Project geplaatst wat wijst op de komst van het nieuwe besturingssysteem.

Android-fans zullen dus niet lang meer op hun honger moeten blijven zitten. Google kondigde aan dat de laatste versie van Android 12, het nieuwe besturingssysteem van Google voor smartphone en tablets, op het Android Open Source Project is verschenen. Dat deed het middels een post op de blog voor ontwikkelaars. Dit houdt nog niet in dat het besturingssysteem beschikbaar is op compatibele toestellen. Het toont echter wel dat we niet lang meer moeten wachten om met Android 12 aan de slag te gaan.  

Door de broncode voor het besturingssysteem op het Android Open Source Project (AOSP) te plaatsen is ze beschikbaar voor andere ontwikkelaars om er eigen schillen van te maken voor hun toestellen. Dit is tevens de afgewerkte versie en dus geen bèta meer. Kleine aanpassingen zijn nog mogelijk, maar ze zullen nu nog weinig substantieel zijn.

Upgrade

Android 12 belooft een significante upgrade te worden ten opzichte van zijn voorganger. Zo komt er een nieuwe gebruiksinterface met een volledig aangepast ontwerp, genaamd Material You. Gebruikers zullen hiermee alles zelf wat meer vorm kunnen geven. Ook de widgets en notificaties krijgen een opknapbeurt. Daarnaast zou er ook een grote focus komen op prestaties en privacy. Zo zal je dankzij nieuwe instellingen een beter overzicht krijgen over wanneer jouw microfoon en camera juist gebruikt worden.

Voorlopig is er nog geen exacte releasedatum voor Android 12 bekend. Het ziet ernaar uit dat het besturingssysteem in de komende weken wordt uitgerold. Eerst zullen de eigen Pixel-smartphones van Google het OS kunnen downloaden. Vervolgens zijn waarschijnlijk de compatibele toestellen van Samsung, Oppo, OnePlus, Realme en Xiaomi  aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business