Life360 eigenaar Tile locatiedata

Uit een nieuw rapport blijkt hoe locatietrackingdienst Life360 en eigenaar van Tile, gebruikersdata aan iedereen doorverkoopt.

Advertentie

Dat blijkt uit een nieuw raport van The Markup. De populaire locatietracking-app Life360 blijkt de precieze locaite van miljoenen gebruikers gewoon door te verkopen aan iedere partij die interesse toont. In totaal gaat het om de data van zo’n 33 miljoen gebruikers. Life360 heeft recent ook Tile overgenomen om de concurrentie met Apple AirTags aan te gaan.

Life360

De applicatie is ook in België en Nederland beschikbaar en stelt gebruikers in staat om eenvoudig te connecteren met vrienden en familie. Bijvoorbeeld ouders die willen weten waar hun kinderen uithangen kunnen kiezen voor de locatietrackingapp. 

Het rapport van The Markup beschrijft hoe Life360 constant data van gebruikers verzamelt om ze dan door te verkopen aan derde partijen. Het bedrijf zou in totaal 16 miljoen dollar verdiend hebben in 2020 alleen maar door de verkoop van gebruikersdata. Een ex-werknemer bij de trackingdienst beschrijft nu hoe Life360 bijna een van de grootste databronnen ter wereld is geworden. Nu gaan er dus alarmbellen af, niet alleen omwille van de praktijken met de eigen app, maar vooral omwille van de overname van Tile. 

Waarvoor wordt die data dan gebruikt?

Het rapport beschrijft hoe de locatiedata door marketingbedrijven wordt ingezet voor campagnes. Er zijn heel wat bedrijven die baat hebben bij het gebruik van de data die Life360 te bieden heeft, marketingcampagnes maken daar gretig gebruik van.

CEO van Life360, Chris Hulls, gaf zelf al te kennen hoe de verkoop van gebruikersdata een deel van hun zakelijk model is. Het geeft de firma de mogelijkheid om gratis diensten aan klanten te bieden en volgens de CEO zijn er voldoende privacytools ingebouwd om te voorkomen dat de data aan een identiteit kan gelinkt worden. 

Wat Tile betreft, Life360 zou geen plannen hebben om de gebruikersdata van Tile-toestellen te gaan doorverkopen. Toch zou dit heel wat gebruikers kunnen doen twijfelen in het gebruik van hun trackingtoestellen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here