Sony Technology Day 2021

Tijdens de tweede editie van de Sony Technology Day heeft Sony acht innovatieve technologieën geïntroduceerd. Allemaal vielen ze binnen het centrale thema van technologie die emotie inspireert.


Op visueel vlak heeft Sony duidelijk grote plannen om de echte en virtuele wereld dichter bij elkaar te brengen. Zo willen ze virtuele productie makkelijker maken voor filmmakers door het gebruik van Crystal LED en hun eigen cinema camera’s. In de praktijk betekent dit dat actiescènes en de effecten die normaal geprojecteerd worden op een green screen nu op een Crystal LED-display verschijnen en meteen aan elkaar gelinkt worden in de camera. Beweegt de camera dan beweegt ook het beeld mee, zodat dit niet meer moet afgesteld worden tijdens post-productie. 

Sony Technology Day 2021

De EPTS (Electronic Performance Tracking Systems) and Data Visualization Technology zal dan weer sportfanaten kunnen bekoren en zet de bewegingen van spelers tijdens een voetbalwedstrijd om in data, door hen tot op de millimeter nauwkeurig te volgen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten in wedstrijden die voorheen onmogelijk waren. 

Een andere realiteit

Verder werkt Sony ook aan een VR headset met een resolutie van 4K per oog voor een totaal van 8K. Om de best mogelijke beeldkwaliteit te verzekeren gebruikt Sony technologische kennis die ze hebben opgedaan door het werken met CMOS-sensors voor camera’s en hun OLED-displays, waaronder televisies zoals de recente Sony A90J


Sony Technology Day 2021

Op het vlak van 3D werkt Sony aan een super-resolution technologie voor ray tracing die het productieproces van dit soort content tot honderd keer kan versnellen. Consumenten zullen echter vooral interesse hebben in zaken zoals Tempest 3D Audio voor de PlayStation 5, dat samen met bekende zaken zoals haptic feedback en adaptive triggers voor een nog betere immersie moet zorgen tijdens het gamen. 

Bijdragen aan de aarde 

Natuurlijk wil je als groot technologiebedrijf ook een positieve impact maken op de toekomst. Dat Sony interesse heeft in de automobielsector is al lang geen geheim meer sinds de introductie van de Vision S op CES enkele jaren geleden. Het zou gaan om een concept car, dat wel, maar toch werd de wagen eerder dit jaar op de baan getest. Gisteren lag de focus echter op een nieuwe sensor die het bedrijf ontwikkeld heeft om bij te dragen aan LiDAR (Light Detection and Ranging). Het doel is de afstand van objecten in de omgeving zo nauwkeurig mogelijk te meten, waardoor we allemaal nog veiliger de baan op kunnen. 

Sony Technology Day 2021

Op het vlak van robotica is er “Manipulator”. De naam doet misschien aan de Terminator denken, maar deze technologie is het tegenovergestelde van destructief. De tech heeft als doel het verbeteren van robothanden zodat ze ook geschikt zijn voor het omgaan met delicate objecten, zoals een roos bijvoorbeeld. AI zorgt er bovendien voor dat elk object op de juiste manier wordt vastgenomen. De voordelen voor consumenten zijn duidelijk, maar ook op industrieel vlak zorgt het voor nieuwe mogelijkheden. 

Sony Technology Day 2021

Tot slot is er het MIMAMORI platform dat onze aarde extra in de gaten houdt. We zijn ons bewust van veel milieuproblemen, maar ze detecteren voor het te laat is kan een wereld van verschil maken. Hiervoor gebruikt Sony onder andere sensoren om de vochtigheid van de aarde te meten. Deze zijn verbonden met elkaar dankzij satellietsysteem ELTRES en er wordt gebruik gemaakt van voorspellende data-analyse op basis van AI om zo een duurzamere toekomst te garanderen. 

Meer lezen? Het kan op de Sony Technology Day 2021 website.


Gerelateerde artikelen

Sony test Vision-S elektrische wagen in Oostenrijk

Vorig jaar stal Sony de show op CES en dat doet het in 2021 opnieuw met meer beelden van de Vision-S elektrische wagen en verschillende andere producten.

Sony A90J OLED-tv review: Entertainment van topniveau

Wij gingen de voorbije weken aan de slag met de A90J, een van de topmodellen in de 2021 OLED-line-up van Sony. De prijs is dan ook naar behoren, maar met zulke prestaties is de televisie elke cent waard.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.