Nieuws

Google lost eerste bèta van Android 12L voor tablets

Android 12L
Android 12L is op maat gemaakt van tablets.
Gisteren heeft Google de eerste bèta van het nieuwe Android 12L gelost. Wie wil kan al eens een kijkje nemen via de gratis emulator.

Dit jaar is Google gestart met de ontwikkeling van een Android-variant voor toestellen met een groter scherm. Denk aan een tablet of een foldable. Android 12L is speciaal ontwikkeld zodat fabrikanten heel flexibel overweg kunnen met het OS voor hun specifiek toestel. Deze week is de eerste bèta van Android 12L gelanceerd en je kan ook als gebruiker al eens een kijkje nemen naar de nieuwigheden die het OS te bieden heeft, bekijk het als iPadOS van Google.

Android 12L

Bij schermen vanaf 600dp deelt het systeem het display standaard op in twee kolommen. Zo krijg je bijvoorbeeld aan de rechterkant altijd de notificaties te zien en aan de linkerkant het instellingenpaneel. Maar ook dat is allemaal zelf te bepalen als gebruiker.

Verder wordt het beginscherm, toegangscherm, notificaties, snelle instellingen en meer aangepast aan het nieuwe UI voor grotere schermen. Er werd ook een werkbalk geïntroduceerd. Vergelijkbaar met ChromeOS of iPadOS staat er nu onderaan het display een gecentreerde werbalk. Daarmee kan je heel snel gaan multitasken en bepaalde apps openen in split screen.

Wie nu al interesse heeft om eens een kijkje te nemen kan terecht op de ontwikkelaarswebsite van Android 12L. Daar is het mogelijk om een emulator van het OS te downloaden waarmee je al aan de slag kan. De lancering van het nieuwe besturingssysteem staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business