Horizon Worlds

Meta heeft het VR-platform Horizon Worlds gelanceerd. Dat is een belangrijke stap voor het moederbedrijf van Facebook richting de Metaverse.

Advertentie

Concreet kunnen volwassenen in de Verenigde Staten en Canada via Horizon Worlds games spelen in virtual reality. Een selecte groep testers mocht eerder al aan de slag met een bètaversie van het platform. In onze contreien is het VR-platform nog niet beschikbaar. Meta heeft ook nog geen lanceringsdatum geprikt. 

Meta wil duidelijk ook zijn reputatie oppoetsen, na de getuigenissen van klokkenluidster Frances Haugen. De ex-medewerkster meende dat Facebook het eigenbelang liet primeren op de mentale gezondheid van jonge gebruikers. Mark Zuckerberg en co zeggen er nu in één adem bij dat ze meerdere maatregelen getroffen hebben om het welzijn van Horizon Worlds-gamers te bewaken. “We willen van Horizon Worlds een veilige en respectvolle omgeving maken”, aldus Meta. Zo zijn er gedragsregels ingesteld en kunnen spelers elkaar blokkeren, muten of rapporteren. 

Horizon Worlds: nieuwe stap naar Metaverse 

Facebooks naamsverandering naar Meta omvatte naar eigen zeggen veel meer dan zomaar een propere lei. Horizon Worlds moet een digitale ontmoetingsplaats worden, een belangrijke stap naar een volwaardige metaverse. Met VR-brillen zullen gebruikers elkaar kunnen ontmoeten, gesprekken voeren, spelletjes spelen en zelfs samen digitaal kunnen shoppen. 

Op termijn wil Meta een metaverse creëren dat “nauwelijks te onderscheiden zal zijn van de echte wereld”. De investeringen zijn er ook naar. Meta pompte dit jaar al 19 miljard dollar (16 miljard euro) in het project. Volgend jaar wordt dat zelfs opgevoerd richting de 29 tot 34 miljard dollar. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here