Nieuws

Adobe lanceert Creative Cloud Express voor toegankelijke editing

creative cloud express
Adobe heeft Creative Cloud Express gelanceerd. Die nieuwe toolset moet het voor iedereen toegankelijker maken om content te editen.

De uitgever beseft maar al te goed dat het doelpubliek van beginnende creators veel groter is dan dat van de echte professionals. De nieuwe toepassing moet krachtigere tools naar de liefhebbers brengen. Creative Cloud Express biedt een basisversie van Adobe’s foto- en videobewerkingstools, waarin gebruikers bijvoorbeeld met lagen kunnen werken, AI-effecten kunnen toevoegen en toegang krijgen tot een groot aanbod lettertypes. De interface is zo eenvoudig mogelijk gemaakt om hem erg toegankelijk te houden. 

Creative Cloud Express mikt op creators 

De toepassing lijkt in de eerste plaats gericht op socialmediamanagers of creatievelingen die net iets origineler uit de hoek willen komen op de grote contentplatformen. Ook kleine bedrijven kunnen zich dankzij Creative Cloud Express met beperkte middelen grafisch toch wat professioneler uiten.

Wanneer je de app opent, kan je kiezen uit sjablonen om je een eind op weg te helpen voor een flyer, restaurantmenu, Facebook-post, Instagram-verhaal, YouTube-thumbnail en ga zo maar door. Vervolgens kan je alle features van het voorbeeld naar wens aanpassen. Via Creative Cloud Express kan je ook toegang krijgen tot de stockbeelden van Adobe en animaties toevoegen. Denk daarnaast aan handige features zoals het verwijderen van een witte achtergrond en het vlot in elkaar steken van collages. 

De basisfeatures zijn gratis, maar wil je bijvoorbeeld de stockbeelden van Adobe gebruiken, dan zal je moeten upgraden naar een abonnementsversie. Die zal 9,99 dollar gaan kosten, wat wellicht ook 9,99 euro per maand zal worden. 

Adobe Creative Cloud Express is nu beschikbaar voor iOS, Android en in je browser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business