Nieuws

Instagram richt zich in 2022 op video’s en Reels

Take a Break
Het socialemediaplatform Instagram wil zich in het volgende jaar focussen op Reels en alle daarbij horende videoproducten.

Verwacht dus in 2022 wat minder statische beelden en meer video’s. Dat meldt Adam Mosseri, hoofd van Instagram in een tweet. De applicatie wil steeds meer afwijken van het vertrouwde fotoplatform richting meer video, net als de grote concurrent TikTok.

“We gaan opnieuw moeten nadenken over wat Instagram is, want de wereld verandert snel en we zullen mee moeten veranderen”, aldus Adam Mosseri. “We gaan ons meer richten op video, want we zijn niet langer een applicatie waar je foto’s op deelt, en we gaan al onze videoformats samenbrengen onder Reels en dat product verder laten groeien.”

Daarnaast komt er ook een bijkomende focus op het sturen van berichten. Mosseri haalt ook aan dat er meer control-features bijkomen en dat er bovendien ook meer gekeken zal worden naar transparantie op het platform. Tot slot wil het platform zich ook meer inzetten voor de creators. Door meer monetisatie-tools te voorzien zou het voor deze creatievelingen eenvoudiger zijn om geld te verdienen met Instagram.

Geen plaatje

2021 bleek geen geweldig jaar te zijn voor het platform. Nadat in september lekte dat Instagram op de hoogte is van zijn negatieve invloed op jongeren, kwam het bedrijf onder vuur te liggen. Volgens klokkenluidster Frances Haugen zouden Instagram en moederbedrijf Meta de negatieve resultaten hebben willen verbergen. Het platform besloot ook om de ontwikkeling van zijn Instagram Kids-project voor onbepaalde duur op pauze te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business