Nieuws

Rivian stelt R1T-pickups uit tot 2023

De elektrische wagenfabrikant Rivian stelt de komst van zijn pick-up trucks met een bereik van 400 mijl nog een jaar uit tot 2023.

Daarmee moeten sommige fans van de elektrische pick-ups nog even op hun honger blijven zitten. De fabrikant meldt de vertraging in een mail aan zijn klanten, die de techsite Electrek in handen kreeg. Daarin stellen ze dat de klanten die een R1T- en R1S-model met de grootste batterij-optie hebben gekocht, nog zullen moeten wachten tot 2023.

“Om de grootste hoeveelheid pre-orders te kunnen afwerken zullen we de bouw van het Adventure Package met een Large batterijpak als prioriteit nemen tijdens het volgende jaar”, aldus Rivian CEO RJ Scaringe in de brief aan de klanten. “Preorders van het Explore Package en voertuigen met een Max-batterijpak-configuratie zullen volgen in 2023.”

De vertraging is dus niet van toepassing voor pre-orders voor R1T- en R1S-modellen met een batterij voor 314 mijl. Een 20 procent van het totale aantal van 71.000 aan pre-orders zou daarmee uitgesteld worden. Klanten die hun bestelling willen aanpassen naar een andere batterijgrootte krijgen de kans om dit te doen. Zo zouden ze sneller met een wagen aan de slag kunnen.

Trage start

In september van dit jaar rolde in de Verenigde Staten de eerste afgewerkte elektrische wagen van Rivian van de band. Dit vormde een grote mijlpaal voor de startup die sinds 2009 actief is. Deze afgewerkte wagen behoorde ook tot de R1T-reeks, maar had slechts een bereik van 314 mijl. Volgens de eerste planning moesten de wagens reeds in 2020 klaar zijn. Vanwege de coronapandemie en het aanhoudende chiptekort werd deze deadline verlegd.

Eerder deze maand deden er tevens geruchten de ronde dat de Amerikaanse autofabrikant mogelijk een fabriek zou oprichten in Nederland. Verdere informatie bleef echter uit, waardoor het nog onduidelijk is wat de plannen van Rivian binnen Europa juist zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business