Nieuws

Eerste elektrische pick-up Rivian rolt van de band

Na meer dan 10 jaar heeft de Amerikaanse EV-bouwer Rivian haar eerste elektrische pick-up van de band laten rollen.

Een heugelijke dag voor Rivian. De EV-startup meldt dat in haar productiefabriek te Illinois, in een plaatsje met de geweldige naam Normal, het allereerste model van de elektrische pick-up R1T van de band is gerold voor commerciële verkoop. Een moment waar het bedrijf al sinds de oprichting in 2009 naar toe aan het werken was. Stichter en CEO RJ Scaringe deelde het nieuws zelf via zijn Twitter-account.

Er zal meer dan genoeg vraag zijn naar de eerste afgewerkte pick-up van Rivian. De autofabrikant startte vorig jaar de verkoop van de R1T op en tegen november waren de eerste batches al uitverkocht. De productie kende echter heel wat vertraging. Het is niet geweten wie de gelukkige is om de allereerste Rivian R1T te mogen ontvangen. R11T heeft op papier een autonomie van 505 km. Naast de R1T heeft Rivian de R1S in de aanbieding.

Op weg naar Europa

Nu de eerste wagen van de band is gerold, is het aan Rivian om haar statuut van nieuwe challenger in de EV-markt waar te maken. De afgelopen jaren maakte het bedrijf een enorme groei door. Investeerders pompten sinds 2019 meer dan 10 miljard dollar in de startup en sinds de voorstelling van haar wagenlijn in 2019 groeide het aantal werknemers van 600 naar 8000. Rivian lijkt alles in huis te hebben om de ‘nieuwe Tesla’ te kunnen worden. Met de productie van een elektrische pick-up hebben ze alvast een leuke primeur te pakken. Ook Tesla werkt aan een elektrische pick-up; de nu al iconische Cybertruck heb je vast al eens ergens zien passeren. Hoewel er al enkele showmodellen van de Cybertruck in omloop zijn, moest Tesla de lancering alweer uitstellen naar 2022.

De ambities van Rivian reiken tot ver buiten de Verenigde Staten. Het bedrijf wil haar R1S vanaf 2022 ook in Europa gaan verkopen. Daarnaast heeft Rivian ook China in het vizier, het Beloofde Land voor elektrische wagens. Tesla is sinds begin 2020 al actief in China, maar kent er sterke concurrentie van inheemse merken.

rivian
De Rivian R1S is klaar voor verkoop. Image Credit: RJ Scaringe, Rivian

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business