Nieuws

BlackBerry OS-toestellen houden er op 4 januari mee op

BlackBerry Key2 Featured
BlackBerry-toestellen die op de eigen software van de fabrikant draaien zullen op 4 januari een deel van hun cruciale functionaliteiten verliezen.

Als je dus zelf in het bezit bent van een BlackBerry-smartphone of tablet, dan wordt het stilaan tijd om op zoek te gaan naar een nieuw toestel. Alle apparaten die op BlackBerry 7.1 en eerder, BlackBerry 10 software of PlayBook OS 2.1 draaien, zullen vanaf 4 januari een deel van hun functies verliezen. Dit maakte de fabrikant in september van dit jaar al bekend, maar dat willen ze nu nog graag eens herhalen.

Het verlies in functionaliteit houdt niet in dat de toestellen volledig vastlopen. Ze zullen wel ‘niet langer betrouwbaar functioneren’, zo stelt BlackBerry. Zo zal je niet meer in staat zijn om zonder problemen berichtjes te sturen, data te gebruiken of te bellen. Aangezien dit de meest gebruikte functionaliteiten zijn van een smartphone wordt het natuurlijk wel een stuk minder interessant om er met eentje in je broekzak rond te lopen. Ook de tablets van BlackBerry die op PlayBook OS draaien zullen problemen ondervinden, waaronder met hun Wi-FI-verbinding en apps. Nieuwere BlackBerries die van het Android-besturingssysteem gebruikmaken zullen hier geen hinder van ondervinden.

Nog niet verdwenen

Dit houdt echter niet in dat het bedrijf achter de bekende smartphones er zelf de brui aan geeft. Het is misschien uit het publieke oog verdwenen, maar houdt zich nog steeds bezig met onder meer cybersecurity-software. Daarnaast is het ook verantwoordelijk voor QNX, een besturingssysteem dat onder meer in wagens gebruikt wordt.

blackberryblackberry 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals