Nieuws

Google vraagt zo snel mogelijk Teams-app op Android te updaten

Microsoft Teams Android
Wie Microsoft Teams op zijn Android-toestel heeft geïnstalleerd moet de app zo snel mogelijk bijwerken door een fout in het noodnummersysteem.

Google heeft via een email aan Android-gebruikers die Microsoft Teams op hun toestel gebruiken gevraagd om de applicatie zo snel mogelijk te updaten. Volgens de zoekmachinegigant triggert de Teams-app ongewild het noodnummersysteem in Android en de nieuwste versie van Teams zou dat issue oplossen. De bug in de app zou ervoor kunnen zorgen dat gebruikers niet naar noodnummers zoals 112 of 100 kunnen bellen.

Update Microsoft Teams

Wie de applicatie dus geïnstalleerd heeft moet in actie schieten. Ook als je de app eigenlijk niet gebruikt. In principe zou volgens Google elke versie lager dan 1416/1.0.0.2021194504 het probleem kunnen vertonen. Opvallend genoeg is er ook geen lijst met toestellen die last hebben van deze bug.

Wel toont Google een hulppagina bij zijn eigen Pixel Support maar dat wil niet zeggen dat het issue alleen bij Pixel-toestellen voorkomt. Volgens een uitgebreid rapport van Mishaal Rahman zou het probleem erin bestaan dat de app zich meermaals registreert als telefoonapplicatie en daardoor ook de app wordt om noodoproepen mee uit te voeren. Doordat de applicatie zichzelf meermaals gaat registreren faalt ook het noodoproepsysteem.

Herken jij dit probleem? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business