Nieuws

Acer lanceert Spin 513, Chromebook 315 & 314

Acer breidt zijn gamma Chromebooks uit met drie nieuwe modellen: de Chromebook Spin 513, Chromebook 315 en 314.

Ter ere van CES 2022 onthult Acer vandaag drie nieuwe Chromebook-modellen. Deze nieuwe line-up telt de Chromebook Spin 513, Chromebook 315 en Chromebook 314. Ze streven naar de ideale mix tussen productiviteit, communicatie en entertainment en zijn hiervoor uitgerust met de nieuwste audio) en videotechnologie.

Acer Chromebook Spin 513

De nieuwe Acer Chromebook Spin 513 heeft een slank ontwerp en een duurzame aluminium behuizing zodat je hem overal kan gebruiken. Het convertible design stelt je ook in staat de Chromebook op vier verschillende manieren te gebruiken, in functie van je omgeving. WiFi 6 zorgt onderweg voor een betrouwbare verbinding met netwerken en hotspots. Verder is de Chromebook voorzien van een toetsenbord met achtergrondverlichting voor omgevingen met weinig licht en is er een USB Type-C-poort aanwezig om verbinding te maken met randapparatuur om gegevens over te dragen en mobiele apparaten op te laden.  

De MediaTek Kompanio 1380-processor met acht cores biedt verbeterde multitaskingmogelijkheden. Dankzij de batterij die tot wel 10 uur meegaat en de uitzonderlijke prestaties van dit apparaat, kunnen gebruikers de hele dag productief werken. Het productiviteitsverhogende VertiView-scherm van 13,5 inch met een beeldverhouding van 3:2 zorgt voor 18% meer verticale schermruimte, zodat gebruikers minder vaak hoeven te scrollen. Met een resolutie van 2256×1504 en de 7,7 mm smalle zijranden springt het beeld extra in het oog. Ook op gebied van audio zit het goed snor. Het DTS®-geluid en twee omhooggerichte luidsprekers leveren geluid van hoge kwaliteit zonder vervorming en twee microfoons staan je bij tijdens video- en telefoongesprekken.

chromebook spin 513
Chromebook Spin 513. Image credit: Acer

Acer Chromebook 315

Zoals de naam doet vermoeden is de Chromebook 315 uit de reeks, maar dat maakt dit apparaat geen minder goede reisgezel. Het,6-inch FHD IPS-scherm reflecteert niet zodat het apparaat overal te gebruiken is, zowel binnen als buiten. Een touchscreen voor eenvoudige navigatie is optioneel verkrijgbaar. Het grote toetsenbord bevat een numeriek toetsenblok, wat een groot voordeel is bij het doen van de administratie of het maken van huiswerk. Het OceanGlass-touchpad is gemaakt uit gerecycleerd plastic. Je draagt dus een steentje bij aan een beter klimaat als je deze Chromebook gebruikt.

Naast het extra grote beeldscherm is de Acer Chromebook 315 ook uitgerust met de nodige audio- en video-technologie voor videoconferenties. Dankzij de HDR-webcam met brede kijkhoek ben je overal goed zichtbaar en het DTS-geluid zorgt voor een vol en diep geluid bij videogesprekken, gamen of het streamen van content. De nieuwste Intel-processoren en WiFi 6 bieden betrouwbare prestaties en een goede connectiviteit en de batterijduur tot 10 uur helpt je de werkdag doorkomen. Met de twee USB Gen 2 Type-C-poorten en de MicroSD-kaartlezer zet je eenvoudig bestanden over.

chromebook 315
Chromebook 315. Image credit: Acer

Acer Chromebook 314

De Acer Chromebook 314 ontworpen voor studenten en wordt aangedreven door de nieuwste Intel-processoren die zorgen voor krachtige prestaties. Gebruikers mogen uitgaan van een accuduur tot 10 uur, terwijl de WiFi 6-compatibiliteit tot 3x hogere verbindingssnelheiden biedt dan WiFi 5.

Het 14-inch FHD IPS-touchscreen is voorzien van een antireflectiecoating, zodat deze Chromebook zelfs in felle lichtomstandigheden kan worden gebruikt. Dankzij de smalle zijranden van 8,1 mm blijft de Chromebook compact en gaat de aandacht van de gebruiker uit naar het beeld. Gebruikers kunnen in Chrome OS navigeren via het optionele multi-touchscherm of via het OceanGlass-touchpad.

chromebook 314
Chromebook 314. Image Credit: Acer

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Acer Chromebook 315 is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen 349 euro.
  • De Acer Chromebook Spin 513 is vanaf april 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf 599 euro.
  • De Acer Chromebook 314 is vanaf mei 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf 359 euro.
acerCES 2022chromebookslaptopsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals