Nieuws

App Mijn Burgerprofiel verschijnt (waarschijnlijk) op 11 juli

App mijn burgerprofiel 11 juli
De Vlaamse Overheid wil Mijn Burgerprofiel in een mobiel jasje steken. De nieuwe app zal symbolisch op 11 juli online gaan.

Het is heel waarschijnlijk dat alle Vlamingen vanaf 11 juli gebruik zullen kunnen maken van de Vlaamse app voor Mijn Burgerprofiel. Dat schrijft De Tijd vandaag in een gesprek met digitaal activist Bruno Segers.

App voor Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel lijkt in Vlaanderen stilaan ingeburgerd. Het digitale platform waarop Vlamingen kunnen inloggen voor al hun overheidszaken, krijgt deze zomer een eigen mobiele applicatie. Die zal alle diensten die we al kennen in je broekzak bundelen. Volgens Segers zou de nieuwe app ook loketdiensten gaan aanbieden. Verder zou het ook de bedoeling zijn om ook federale overheidsdiensten te kunnen consulteren. Volgens Segers wil men daarmee vermijden dat elke overheidsdienst zijn eigen app gaat uitrollen.

Digitaal rijbewijs en ID

Ook aan een mobiele identiteit wordt gewerkt, geeft Segers aan. Het gaat daarbij dan om een digitaal rijbewijs en een digitale identiteitskaart. Aan die eerste wordt in ieder geval al gewerkt. Eind oktober 2021 liet de Belgische staatssectretaris voor Digitalisering Mathieu Michel dat weten aan Het Belang van Limburg. Het project krijgt de naam Smart Nation en moet het tegen begin 2023 mogelijk maken dat elke Belg een digitale portefeuille op zak heeft. Daarmee wordt een fysiek rijbewijs en ID in principe overbodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business