zoom video engagement center
Image Credit: Zoom

Zoom zal in de loop van 2022 deze 8 nieuwe features toevoegen om online communicatie naar een hoger niveau te tillen.

Ook in 2022 zullen videovergaderingen een groot deel van ons dagelijks leven blijven uitmaken, zowel in een professionele als in een privécontext. Om die online communicatie makkelijker, intuïtiever en veiliger te doen verlopen, kondigt Zoom een reeks nieuwe features aan die in de loop van 2022 naar het videovergaderplatform zullen komen.

Dit zijn de nieuwe features van Zoom

Video Engagement Center

Het Video Engagement Center is gebouwd met dezelfde cloud-first schaalbaarheid en video-architectuur die gebruikers van Zoom gewend zijn. Het is een intuïtieve, cloud-gebaseerde oplossing waarmee je experts en klanten via video met elkaar kunt verbinden en unieke klantervaringen kunt bieden, of ze zich nu in een fysieke winkel zijn of online met elkaar willen communiceren via bijvoorbeeld apps en websites.

Huddle View

Breng fysiek gescheiden teams samen in een digitale ruimte met Huddle View. Deze functie biedt voor ieder kanaal een visualisatie van waar deelnemers zich bevinden, zodat teams een beter gevoel van saamhorigheid krijgen terwijl ze chatten en samenwerken.

zoom huddle view
GIF Credit: Zoom

Zoom Events Backstage

Virtualiseer je ‘artiestenfoyer’ met deze backstage-feature, die sprekers, panelleden en productie-assistenten een gezamenlijke ruimte biedt van waaruit ze kunnen reageren op vragen en antwoorden, chats kunnen monitoren en zich kunnen mengen in discussies voordat ze zelf live gaan.

Zoom Whiteboard

Dankzij het gloednieuwe Zoom Whiteboard kunnen zowel deelnemers op locatie als op afstand waar dan ook realtime samenwerken op een digitaal whiteboard. Het nieuwe Zoom Whiteboard werkt overal: op laptops, in vergaderruimtes, op mobiele apparaten of op Zoom for Home-toestellen.

Zoom Widget

Om je te helpen contact te leggen met teams en workflows efficiënter te maken, is de Zoom Widget ontwikkeld. Hiermee krijg je in één oogopslag een overzicht van je meeting-agenda, kun je zien wie er al in een meeting zit, stuur je snel een chatbericht, en meer.

zoom widget
GIF Credit: Zoom

Mobiele Zoom Apps

In 2021 werd Zoom Apps geïntroduceerd in de desktop client. Nu zijn ze ook beschikbaar in de mobiele app en Zoom Video Webinars. Neem je favoriete workspace-toepassingen mee naar webinars of vergaderingen op je mobiele device, of verbind met anderen via interactieve games en andere apps. Ook kun je Immersive Apps verwachten, waarmee je de Immersive Views van Zoom kan aanpassen voor zowel jezelf als alle deelnemers!

zoom apps
GIF Credit: Zoom

Verbeterde live-vertalingen

Onderdeel van de planning van dit jaar is om de automatisch gegenereerde ondertiteling van Zoom uit te breiden met ondersteuning voor meerdere talen en live-vertaling toe te voegen.

Jumpstart

Als onderdeel van Zooms voortdurende inzet om innovatie te stimuleren via het Zoom Developer Platform, ontwikkelt het bedrijf Jumpstart, een nieuwe ontwikkelingstool voor applicaties die ontwikkelaars helpt die toonaangevende en betrouwbare videotechnologie in hun apps nodig hebben. Na het instellen van een handvol configuratie-instellingen en het kiezen uit een aantal kant-en-klare features, branding-keuzes en platformopties, genereert Jumpstart code waarmee Video SDK-functionaliteit naadloos in een bestaande app kan worden geïntegreerd.