Nieuws

Facebook-avatars komen naar Instagram met nieuwe opties

Meta breidt de Facebook-avatars uit naar Instagram en voegt ook nieuwe opties toe om je 3D-versie nog meer op jou te laten gelijken.

Sinds de lente van 2020 heb je de mogelijkheid om een 3D-avatar van jezelf te gebruiken als profielfoto voor Facebook en chatapp Messenger en die avatar om te toveren tot gepersonaliseerde stickers. Om de crossplatformervaring te verbeteren, maken de Facebook-avatars vanaf vandaag ook de sprong naar Instagram. Daar zullen ze kunnen gebruikt worden in verhalen en de chatfuncties, maakte Aigerim Shorman van Meta bekend via een blog.

Meta voegt ook heel wat nieuwe opties toe aan de 3D-avatars. Gaande van nieuwe gezichtscontouren tot rolstoelen en hoorapparaten, waarmee Meta mensen met lichamelijke beperkingen de kans wil geven om zich te tonen zoals ze zijn. Dit nieuwe palet Facebook-avatars zal in eerste instantie enkel worden uitgerold in Noord-Amerika, maar een bredere uitrol zal vermoedelijk wel niet lang op zich laten wachten.

De vernieuwde Facebook-avatars zijn de volgende kleine stap voor Meta in hun veroveringstocht van de Metaverse. Die begon officieel toen Zuckerberg eind vorig jaar de naamsverandering van Facebook naar Meta aankondigde. Niet elke stap die Meta neemt kan op evenveel bijval rekenen. De rebranding van de Oculus Quest, waarnaar 3D-avatars eveneens zullen komen, naar ‘Meta Quest’ werd maar lauwtjes onthaald.

Hoe stel je een Facebook-avatar in?

Heb jij je profielfoto op Facebook al in geen jaren meer veranderd? Dan is het tijd om een virtueel sausje over je Facebook-profiel te gieten. Je Facebook-avatar maak je aan via de mobiele applicatie van het sociale mediaplatform. De volledige werkwijze vind je in deze workshop terug:

mark zuckerberg 3D-avatar facebook
De 3D-avatar van Mark Zuckerberg. Image Credit: Mark Zuckerberg/Meta

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business