Tips

Techtip: Zo creër je je eigen Facebook-avatar

Facebook Avatar
Na Apple springt ook Facebook op de kar van digitale avatars. Je digitale zelf op Facebook, maar hoe maak je die?

“Bouw jezelf op van nul.”

Aan de kant emojis, met de nieuwe Facebook avatar kan iedereen een digitale versie van zichzelf maken. Als je ooit een stripfiguur hebt willen worden, dan is dit je kans. 

De nieuwe functie is vergelijkbaar met Snapchat’s Bitmoji én je kunt je Facebook-avatar gebruiken in Facebook Messenger, reacties en zelfs in je Facebook-verhalen. De avatars kunnen zich op verschillende manieren uiten, wat betekent dat gebruikers creatiever kunnen zijn op het socialmediaplatform.

Je kunt je avatar ook personaliseren, van kapsels tot trendy outfits en meer. De avatar hoeft ook niet op jou te lijken, dus laat je fantasie de vrije loop. 

Download Facebook voor iOS of voor Android.

Stap 1 / Facebook-app

Open de FB-app op je smartphone en tik op het hamburgermenu rechtsboven naast het meldingsicoontje. Als je het Avatars-menu niet meteen ziet, klik dan op meer weergeven en vervolgens op Avatars.

Je maakt de Avatar aan in de mobiele app van Facebook.

Stap 2 / Personaliseer

Je kunt nu je eigen Facebook-avatar maken en jezelf namaken. Er zijn nogal wat opties om uit te kiezen, zoals lichaamstype, outfits en kapsels, dus baan je een weg door de opties totdat je tevreden bent met je digitale mini-me. 

De personaliseringsopties zijn niet zo diepgaand als sommige andere avatar-apps die we hebben gebruikt, zoals Apple emoji of Samsung’s AR Emoji. Facebook vraagt ook geen foto om als basis te gebruiken, je begint te werken met een leeg canvas. Dat is goed als je je zorgen maakt over privacy, maar maakt het wel lastiger om je digitale evenbeeld te maken.

Maak jezelf na of doe eens zot.

Stap 3 / Stickers

Als je je Facebook-avatar eenmaal hebt gemaakt, kun je deze gebruiken om jezelf uit te drukken via een aantal vooraf gemaakte stickers. De stickers zijn een geweldige optie als je graag een beetje extra humor aan je gesprekken wilt toevoegen. Er zijn stickers voor allerlei situaties, van vurige romantiek tot facepalms.

Je kunt de stickers delen via FB-Messenger vanuit de Avatars-app of ze delen op andere apps zoals WhatsApp via de meer opties-knop die verschijnt als je ze selecteert.

facebook
Gebruik je stickers overal.

Stap 4 / Facebook Messenger

Om toegang te krijgen tot je nieuwe avatarstickers in FB-Messenger, klik je op de emojiknop die zich net boven het toetsenbord bevindt. Klik daar op stickers  en zoek in de onderste balk naar het icoontje met het gezicht van je avatar. Tik erop en je hebt toegang tot al je stickers.

Gebruik jezelf in Messenger of in reacties op Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business