Nieuws

Windows Insider Dev Channel krijgt nog meer experimentele features

Windows Insider nieuw icoon
Windows Insider heeft een nieuw icoon en het Dev Channel zal vanaf dit jaar nog meer experimentele functies krijgen.

Dat heeft Amanda Langowski laten weten via een blogpost over de plannen rond Windows Insider in 2022. Het is de bedoeling om van het Windows Insider Dev Channel een soort hub te maken waarin alle (of toch bijna alle) experimentele features van Microsoft zullen terechtkomen. Zo beschrijft Langowski onder andere dat er ook functies zullen verschijnen die mogelijk nooit zullen uitgerold worden naar het grote publiek.

Windows Insider Dev

Dat wil zeggen dat wie in het Dev-kanaal zit, nog meer zal kunnen genieten van bepaalde ideeën en concepten in Windows 10 en Windows 11. Uiteraard met de kans dat het er nooit zal doorkomen. Langowski beschrijft ook hoe die experimenten langer actief kunnen blijven in het Dev-kanaal en daardoor beter getest worden.

Nog volgens de topvrouw bij Microsoft is het de bedoeling om van Windows Insider Beta de plaats te maken voor een voorsmaakje van een nieuwe Windows-update. Beide zullen nog naast elkaar lopen, maar volgens Langowski kan het zijn dat bepaalde nieuwe features zelfs eerst in het Beta-kanaal gaan verschijnen. Het Dev-kanaal wordt dus nog meer een soort lab waarbij het Beta-kanaal nog meer zal aanleunen bij de uiteindelijke versie van Windows die wordt uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business