Windows 10 - Windows Insiders 18282 19H1
Het lichte thema van Windows 10 verscheen eerder al in Preview-versies.

Microsoft gaat het voor gebruikers van Windows Insider duidelijker maken wat voor builds zij kunnen verwachten via de introductie van kanalen.

Windows Insider, het programma van Microsoft dat je toelaat om nog voor de officiële release van een update al aan de slag te gaan met een nieuwe build, gaat toegankelijker worden. Microsoft kondigde het nieuws aan op de Windows Insider blog en hoopt met de wijzigingen voor meer duidelijkheid te zorgen tussen verschillende testmogelijkheden. 

Van ringen naar kanalen

Momenteel zijn er op Insider verschillende “ringen” beschikbaar op basis van de frequentie waarmee je updates wil ontvangen. De ‘Fast & Skip Ahead’ ring zorgt voor een continue stroom aan updates en is voor de meest technische gebruikers. De ‘Slow’ ring levert stabielere versies af met nieuwe functies voor Windows 10. Slow is geschikt voor de Windows-gebruiker die graag dingen test en feedback geeft. De ‘Release-preview’ ring tenslotte is een laatste testfase voor een build live gaat en de functionaliteit is quasi gelijk aan die van het uiteindelijke product. 

Een overzicht van de Windows Insider aanpassingen.

Ook voor Office, Teams en Microsoft Edge

Recent maakte Microsoft al bekend dat het ‘Channels’ of kanalen ging gebruiken voor de ontwikkeling van Office en die naamgeving komt nu ook naar Windows Insider en weldra ook naar Teams en de Edge-browser. Het gaat om een Dev Channel (niet beschikbaar voor Office), een Beta Channel en Release Preview Channel ter vervanging van de Fast, Slow en Release Preview ringen. Gebruikers kunnen zich voor elk kanaal van Windows Insider apart aanmelden. Microsoft laat ook alvast weten dat het in de toekomst mogelijk extra kanalen zal voorzien voor specifieke functies. 

Microsoft wil meer structuur over de ganse lijn.

De overgang naar het gebruik van deze kanalen zal de komende maand plaatsvinden. Je aanmelden voor Windows Insider kan op deze pagina in Windows

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here