Nieuws

Devolo AG in zwaar financieel noodweer door chipcrisis

Het Duitse Devolo moet zich volledig reorganiseren omdat de fabrikant van netwerkapparatuur nijpende liquiditeitsproblemen heeft.

Devolo AG kondigde de gedwongen herstructurering aan met een mededeling op zijn website. Het Duitse bedrijf, gekend om zijn wifi-oplossingen, heeft een ‘beschermingsschildprocedure’ opgestart. In deze constructie wordt het bedrijf beschermd tegen schuldeisers totdat de herstructurering is afgerond. Deze procedure wordt vaak toegepast in Duitsland om bedrijven met liquiditeitsproblemen een levenslijn te bieden.

Onverkochte voorraden

Hoe is het nu zover kunnen komen voor Devolo? De netwerkspecialist is, zoals zoveel bedrijven tegenwoordig, zwaarder getroffen door de globale chipcrisis dan dat het hadden kunnen denken. In het begin van 2021 sloot Devolo enkele langlopende contracten af om te anticiperen op die logistieke onzekerheid. Het bedrijf was er op dat moment wel van overtuigd dat de vraag naar zijn producten weer zou stijgen.

Dat viel echter tegen, zeker aan het einde van 2021 ging de vraag zelfs achteruit. Daardoor bleven de magazijnen van Devolo vol liggen met grote voorraden die ze niet verkocht kregen en dus ook niet voor de nodige inkomende kasstromen zorgden. Hoe langer hoe meer geraakte de kas van Devolo leeg en nu dreigt de situatie onhoudbaar te worden.

Beschermend schild

In de huidige beschermingsconstructie is Devolo onder een onafhankelijke bewindvoerder geplaatst, maar kan het bedrijf zijn voornaamste bedrijfsactiviteiten wel gewoon blijven uitvoeren. Binnen twee maanden zou er een herstructureringsplan op tafel moeten liggen. Dan weten we meer over hoe de toekomst van Devolo eruit zal zien.

Bij Devolo gooien ze de handdoek nog lang niet in de ring. CEO Heiko Harbers heeft positieve zakelijke vooruitzichten voor zijn bedrijf: “Iedere dag moeten we videobellen in ons thuiskantoor, streamen we series in HD en spelen we online games. Voor al deze activiteiten hebben we snel internet nodig, overal in ons huis. Als marktleider op het gebied van powerline-technologie zien we nog een enorm groeipotentieel in de thuismarkt”, luidt het statement van Harbers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business