tap to pay met iphone
Image Credit: iPhone

Met Tap to Pay kunnen handelaars hun iPhone gebruiken als betaalterminal om eenvoudig contactloze betalingen te accepteren.

Advertentie

We betalen steeds vaker contactloos. Of het nu met de kaart, smartphone of smartwatch is, ook in België winnen contactloze betaalmethoden aan populariteit. Toch bieden nog lang niet alle handelszaken de optie al aan. Apple introduceert daarom een nieuwe betaalmethode voor handelaars om de drempel naar contactloos betalen te verlagen: Tap to Pay. Met deze nieuwe betaaltechnologie kunnen ze eenvoudig betalingen accepteren met hun iPhone.

Tap to Pay: hoe werkt het?

Deze uitbreiding van het Apple Pay-ecosysteem maakt handig gebruik van de NFC-chip om een iPhone om te toveren tot een volwaardige betaalterminal. Even de iPhone aantikken en de betaling is geregeld. Zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Apple zal nog wel een iOS-app ontwikkelen die de handelaar op zijn/haar toestel installeert om de betaling in een beveiligde omgeving te laten verlopen. Zelfs Apple zou geen toegang kunnen krijgen tot de gegevens van de betaling, leggen ze in een blog uit. Tap to Pay is niet te verwarren met bijvoorbeeld Payconiq dat in België al goed ingeburgerd is in handels- en horecazaken en met QR-codes werkt.

apple tap to pay
Image Credit: Apple

Het voordeel van NFC-technologie is dat Apple ze kan openstellen voor externe partijen. In principe zou de technologie moeten werken voor alle betaalmiddelen die contactloos betalen ondersteunen, dus ook bankkaarten en smartphones of smartwatches van andere merken. Het systeem is ook niet exclusief bestemd voor Apple Pay. Tap to Pay werkt ook met Visa, Mastercard en ook PayPal-concurrent Stripe heeft al ingetekend om de technologie voor zijn betaalplatform te mogen gebruiken.

In de loop van 2022 zal Apple Tap to Pay beginnen aan te bieden voor handelszaken in de Verenigde Staten. Apple zal het eerst gebruiken in zijn eigen Apple Stores. Er lijken nog geen concrete plannen op tafel te liggen voor internationale uitbreiding.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here