Tips

Hoe werkt Apple Pay? Zo betaal je met je iPhone

Apple Pay
Met Apple Pay hoef je nooit meer je portemonnee of kaartlezer op zak te hebben. Je gebruikt jouw iPhone om alle transactie te voltooien, zowel digitaal als in de winkel.

Vergeet jij je portemonnee wel eens? Of vind je het vervelend steeds je bankkaart en kaartlezer te moeten zoeken als je een online bestelling wil plaatsen? Met Apple Pay is dit verleden tijd. Met jouw iPhone kun je in apps, fysieke winkels en andere online omgevingen gemakkelijk, snel en veilig betalen. Apple’s betaaldienst werkt op je iPhone, Apple Watch en iPad.

Welke banken ondersteunen Apple Pay?

KBC, ING, BNP Paribas Fortis,… Ondertussen ondersteunen de meeste banken Apple Pay. Via onderstaande tabel kan je dit bevestigen voor jouw bank. Woon je in Nederland, raadpleeg dan het overzicht op de website van Apple Pay.

België
AION NV/SA
Bank of America
BNP Paribas Fortis
Bunq
Buy Way
Curve
Fintro
Hello bank!
iCard
ING
KBC
Lydia
Monese
N26
PayHawk
Paysera
Revolut
SumUp
Viva Wallet
Wise
Zen.com

Hoe betalen met Apple Pay?

Je bankkaart toevoegen

Zorg ervoor dat de app voor online bankieren al is geïnstalleerd en ingesteld op je iPhone. Ga vervolgens naar Instellingen en open Wallet en Apple Pay. Druk op Voeg kaart toe om een bankkaart, creditcard of klantenkaart toe te voegen. Je krijgt een korte uitleg te zien. Druk op Ga door en kies de bank waarvan je een kaart wil toevoegen. Druk vervolgens op Open. Volg nu de aanwijzingen van je bank op. De stappen wijzen zichzelf uit en zijn erg eenvoudig. Als je meerdere bankkaart hebt, kun je deze op dezelfde wijze toevoegen.

Apple Pay

Een standaardkaart instellen

Bij het doen van online aankopen met Apple Pay kun je transacties autoriseren door tweemaal op de aan/uit-knop van je iPhone te drukken. Dit schakel je in nadat je een betaalmiddel hebt toegevoegd aan Pay. Als je meerdere bankkaarten hebt, is het handig om een standaardkaart in te stellen. Deze wordt dan als eerste weergegeven bij betalingen. Je kunt altijd een andere kaart te selecteren bij het afrekenen. Zorg ervoor dat je bezorgadres juist staat ingesteld.

Beheer je bankkaarten.

Een betaling doen in de winkel

Overal waar contactloos betalen mogelijk is, kun je Apple Pay gebruiken (via Maestro). Door twee keer op de aan/uit-knop van jouw iPhone te drukken wordt het betalingsmenu van Apple Pay geopend. Selecteer de gewenste kaart om de betaling mee te voldoen. Je ontgrendelt de betaaldienst met behulp van Face ID, Touch ID of een toegangscode. Daarna verschijnt Houd bij de lezer in beeld. Plaats de achterkant van de iPhone waar je normaliter de bankkaart zou plaatsen bij contactloos betalen, en je transactie is voltooid.

Apple Pay
Selecteer de gewenste bankkaart.

Online betalen met Apple Pay

Bij het maken van online aankopen vanaf je iPhone of iPad kun je bij steeds meer winkels (en de App Store) gebruik maken van de dienst als betaalmethode. Het verrichten van een online betaling is zo erg simpel. Selecteer Apple Pay als betaalmethode bij het afrekenen, bekijk of het bedrag en het adres juist zijn en bevestig de betaling door twee maal op de aan/uit-knop van je iPhone te drukken. Je hebt nu betaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business