Nieuws

Nintendo Switch Sports wil succes van Wii-klassieker herhalen 

Switch Sports
Maak kennis met Nintendo Switch Sports. De spirituele opvolger mikt op een succesvolle terugkeer van het immens populaire Wii Sports.

Tijdens zijn Nintendo Direct van woensdag pakte Nintendo uit met een aantal mooie verrassingen, waaronder Nintendo Switch Sports. In de eerste plaats wordt het vooral een terugkeer naar de minigames die de Nintendo Wii groot maakten, zoals Wii Bowling en Tennis. Wii Sports is Nintendo’s bestverkochte spel ooit: het ging naar liefst 83 miljoen keer over de toonbank. Dat heeft het in zeker mate wel te danken aan het feit dat het gebundeld werd met de Wii. 

Voor Nintendo Switch Sports voegt Nintendo ook nieuwe sporten toe, waaronder voetbal, volleybal en badminton. Zo kan je bijvoorbeeld een van de Joy-Cons aan je been bevestigen om tegen een bal te trappen. Die voetbalgame doet trouwens ontzettend hard denken aan Rocket League. De race-autootjes werden vervangen door Mii-figuurtjes, maar de reusachtige bal en doelkaders waren herkenbaar. De best verslavende motion controls voor Tennis en Bowling worden voor de Nintendo Switch verder verfijnd. 

Nintendo Switch Sports en meer 

Nintendo had tijdens zijn Direct-event nog meer in de pijplijn zitten. Voorlopig is er nog geen sprake van Mario Kart 9, maar Mario Kart 8 Deluxe krijgt wel 48 nieuwe circuits. Dat pakket kost 25 euro, maar zal gratis zijn voor wie al een Switch Online Expansion Pack-abonnement heeft. 

Verder krijgt ook de RPG-klassieker Chrono Cross een remaster (release op 7 april) en kondigde Nintendo Xenoblade Chronicles 3 aan. Die laatste verschijnt in september. Tot slot krijgt ook de voetbalgame Super Mario Strikers een nieuwe game: Mario Strikers Battle League komt op 10 juni al naar de Nintendo Switch.  

Nintendo Switch Sports verschijnt op 29 april. Wie een Switch Online-abonnement heeft zal een aantal onderdelen van de game al vroeger kunnen testen, tussen 18 en 20 februari.

gamingnintendo switchontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen