Nieuws

Meta rolt Split Payments uit in Messenger om rekening te delen 

Split Payments
Meta heeft officieel zijn Split Payments uitgerold waarmee Messenger-gebruikers in een groepchat hun kosten met elkaar kunnen delen.

De functie werd sinds december vorig jaar al uitgebreid getest en wordt nu dus een vast onderdeel van Messenger. Met Split Payments wil Meta wellicht meeliften op het succes van populaire apps om rekeningen te splitsen, zoals Venmo, Block (vroeger bekend als Square) en Splitwise.

Dat is ook best logisch, aangezien mensen voor uitjes of groepsactiviteiten vaak via Messenger communiceren. En wanneer je met een iets grotere groep bent, kan het nu eenmaal lastig zijn om de kosten gelijk te verdelen wanneer er verschillende rekeningen betaald moeten worden.  

Split Payments via Facebook

Split Payments is gekoppeld aan Facebook Payments. Daarvoor moet je een bankkaart, kredietkaart of Paypal-account gekoppeld hebben. Om aan de slag te gaan met de feature moet je uiteraard eerst een groepchat aanmaken in Messenger. Dan druk je op het plus-icoontje helemaal onderaan het scherm (of op de groepsnaam) en dan zal je Split Payments kunnen selecteren om van start te gaan. 

Vervolgens zal je kunnen kiezen of je een specifieke betaling met iedereen wil delen of alleen bepaalde mensen (bijvoorbeeld enkel diegenen die een extra drankje nuttigden). Daarna moet je het totale bedrag van de betaling invullen. Split Payments berekent dan automatisch wie wat nog verschuldigd is.  

Op onze persoonlijke telefoon vonden we de feature nog niet terug, al heeft Facebook de gewoonte om nieuwigheden niet voor alle regio’s tegelijkertijd beschikbaar te maken. Het zou dus best kunnen dat we er nog enkele dagen tot een paar weken op moeten wachten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business