Nieuws

Discussie over de rekening? Messenger krijgt functie om kosten te verdelen

Met de nieuwe functie Split Payments kan je via de chatapp Facebook Messenger kosten op een eerlijke manier verdelen.

Het verdelen van de kosten na een etentje of een vriendenweekend kan wel eens op een complexe berekening uitdraaien. Applicaties zoals Splitwise zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen een eerlijke bijdrage geeft. Nu wil ook Facebook Messenger helpen om discussie bij het verdelen van de kosten op te lossen. Het rolt deze week de functie Split Payments voor groepsgesprekken uit.

Split Payments

De functie Split Payments werkt volgens hetzelfde principe als Splitwise. Om een betaalverzoek te sturen duw je op de vier bolletjes linksonder in de taakbalk. Daar verschijnt een dollar-icoon. Je geeft dan het totale bedrag in en duid vervolgens de contacten aan met wie je de rekening wil delen. Vervolgens kan je ook zien wie al aan zijn betaalverplichtingen heeft voldaan. De betalingen zullen geregeld worden via het Facebook Pay-platform. Daarmee kunnen gebruikers in de Verenigde Staten sinds juni ook al betaalverzoeken in de vorm van QR-codes versturen via de Messenger-app.

In een blog schrijft Facebook dat Split Payments voorlopig ook enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. We vermoeden dat moederbedrijf Meta de functie op termijn wel breder zal uitrollen naar markten waar Facebook Pay aangeboden wordt. Maar om de kosten van je eindejaarsfeesten eerlijk te verdelen zal je nog andere middelen moeten zoeken.

Naast Split Payments rolde Meta nog enkele nieuwe AR-effecten voor Messenger Rooms en soundmoji’s uit om je groepsgesprekken wat op te vrolijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business