Nieuws

Polestar 5 wordt sneller en lichter dankzij nieuw platform

Polestar 5
De Polestar 5 zal een splinternieuw platform op maat krijgen. Daardoor wordt de wagen lichter en energiezuiniger.

De Polestar 5, de elektrische performance vierdeurs GT, die in 2024 gelanceerd wordt zal een splinternieuw platform krijgen dat in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld en gebouwd wordt. Het gaat om een op maat gemaakt adhesief aluminium platform dat volgens Polestar heel licht van gewicht zal zijn. Het adhesief aluminium biedt verbeterde prestaties en milieuvoordelen. Vroeger was deze technologie eerder arbeidsintensief en moeilijk te gebruiken in wagens voor massaproductie zonder aan kwaliteit in te boeten. Nu heeft Polestar’s 280-koppige team van ingenieurs deze uitdaging opgelost door een nieuw, sneller productieproces te ontwikkelen dat zowel de carrosserie als het platform in één geheel ontwikkelt.

Polestar 5

Dankzij de nieuwe materialen en technieken zal de body-in-white (voltooid platform en carrosserie) naar verwachting minder wegen dan die van wagens in kleinere segmenten. Dit draagt bij tot een verbeterde efficiëntie van de wagen, real-world EV-bereik en dynamisch reactievermogen. Het nieuwe adhesieve aluminiumplatform zal ook bijdragen tot een snellere productintroductie, hoge kwaliteit en stevigheid.

2024

De ontwikkeling van Polestar 5 gaat in hoog tempo door, met wereldwijde inspanningen onder leiding van een groeiende Britse R&D-team, die naar verwachting in de komende maanden zal groeien tot ongeveer 500 ingenieurs en een cruciale rol zal blijven spelen bij het verbeteren van Polestar’s in-house R&D-capaciteiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business