Nieuws

Renault toont concept van eerste waterstofmodel

Renault concept waterstof
Renault werkt aan een wagen op waterstof. Dat blijkt uit een conceptmodel dat vandaag werd voorgesteld door de Franse groep.

Renault werkt aan een wagen met en waterstofmotor. De Franse autofabrikant deelde daarover een teaser waarin een eerste conceptwagen wordt voorgesteld. Het conceptmodel moet het decarbonisatieproces van de gehele Renault Group op gang trekken. Het merk wil in de toekomst meer inzetten op circulaire economie en gerecycleerd of recycleerbare materialen.

Renault op waterstof

Deze concept-car is ontworpen onder leiding van Gilles Vidal, Design Director van Renault, en past in de onlangs aangekondigde doelstelling van de onderneming om tegen 2030 een 100% elektrische energiemix te bereiken. In mei 2022 zal de autobouwer een nieuw conceptmodel aan de wereld voorstellen.

Elektrisch vanaf 2030

Renault heeft al langer plannen om in te spelen op onze veranderende mobiliteit en eisen. Het bedrijf wil vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkopen en produceren in Europa. Net zoals vele andere autobouwers deze plannen al gedeeld hebben. De vraag is dus of de Renault op waterstof zal passen in het plaatje van de elektrificatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business