Nieuws

Galaxy Unpacked: Samsung lanceert Galaxy Book2 Pro

De nieuwe GoBook Pro-laptops van Samsung combineren krachtige prestaties met een draagbaar design, met of zonder S Pen.

Slechts enkele weken na de lancering van de Galaxy S22– en Tab S8-reeks heeft Samsung al zijn tweede Unpacked-evenement van het jaar op gang getrapt. Waar kan Samsung ons na smartphones en tablets nog mee verrassen? Met twee nieuwe laptops, zo blijkt. Vandaag lanceert Samsung de Galaxy Book2 Pro 360 met S Pen en een uitgave met 5G-ondersteuning.

Samsung schuwde tijdens het lanceringsevenement de grote woorden alvast niet: “Bij Samsung willen we niet alleen mobiele technologie maken, maar vooral ook unieke ervaringen creëren die je dagelijks leven mooier, leuker en makkelijker maken. Vanuit dit streven, hebben we de pc opnieuw uitgevonden”, klinkt het. Laten we kijken hoe de nieuwe vlaggenschiplaptops van Samsung die belofte proberen te realiseren.

Ultieme power in een draagbaar design

Aan rekenkracht zal het de Galaxy Book2 Pro alvast niet ontberen. De laptopreeks is uitgerust met de nieuwste 12th Gen 12th Gen Intel® Core™-processor, waarbij je nog zal kunnen kiezen tussen een i5 of een i7. Daarmee ben je verzekerd van de beste prestaties bij verschillende toepassingen. Ook voor het videobellen wil Samsung de beste omstandigheden voor je creëren: de webcam heeft een beeldkwaliteit van 1080p, met extra breed gezichtsveld en een AutoFrame-functie die je altijd centraal in beeld houdt. De Galaxy Book2 Pro-serie ondersteunt geluidstechnologie van AKG en Dolby Atmos en filtert achtergrondgeluiden.

Ook op vlak van beveiliging wordt niets aan het toeval overgelaten. De pc voldoet volledig aan Microsofts beveiligingsvereisten voor Windows 11. Die enorme rekenkracht en secure beveiliging zitten verpakt in een draagbaar design: de Galaxy Book2 Pro heeft een maximaal gewicht van net meer dan 1 kilogram.

Van dit alles kan je volgens de officiële specslijst van Samsung tot 21 uur lang genieten op één oplaadbeurt, al kan die werkelijke batterijduur in de praktijk altijd wel wat afwijken. Gebruik daarom de Device Care-applicatie die controleert hoe efficiënt de laptop omspringt met batterijverbruik.

samsung galaxy book2 pro
Image Credit: Samsung

Galaxy-ecosysteem

De Galaxy Book2 Pro zit natuurlijk ook volledig ingebed in het Galaxy-ecosysteem. Daarmee kan je profiteren van heel wat extra gebruiksmogelijkheden als je al een toestel, tablet of ander apparaat van Samsung bezit. Met de Smart Switch-functie zet je je gegevens eenvoudig over vanaf je oude apparaat en met Secure Sign-On hoef je maar één keer je inloggegevens in te geven voor al je apparaten. Dit zijn enkele andere nieuwigheden in het Galaxy-ecosysteem die de Galaxy Book2 Pro introduceert:

  • Link to Windows / Microsoft Your Phone koppelt je Galaxy-smartphone aan je Galaxy Book2 Pr. Met Recent Apps veeg je omhoog op je Windows 11-taakbalk om de status van je smartphone te bekijken. Je kan ook je recent gebruikte smartphone-apps selecteren om direct op je desktop te gebruiken.
  • Met Samsung Multi Control gebruik je het toetsenbord en trackpad van de laptop om te navigeren op je Galaxy Tab S8. 
  • Private Share  maakt het delen van gevoelige werkdocumenten met collega’s veiliger dan ooit. Creëer bijvoorbeeld getimede links met extra veiligheidsopties, zoals alleen lezen-toegang en geen mogelijkheid tot schermopnames. Kortom, je houdt de volledige controle over je bestanden, ook nadat je die gedeeld hebt.
  • Quick Share kun je gebruiken om grote bestanden te versturen met de nieuwe optie Link Sharing. Zo maak je een makkelijke, deelbare link voor de onvanger.
  • De Galaxy Book2 Pro is de perfecte hub voor je SmartThings-apparaten. Lichten bedienen, temperatuur instellen, beveiligingscamera’s controleren: je doet het allemaal eenvoudig vanaf je SmartThings Dashboard. Met de nieuwe Bixby kun je je IoT-devices ook via spraak besturen. Tot slot vind je via SmartThings Find je laptop makkelijk terug als je hem kwijt bent, ook als de pc uit staat.

Galaxy Book2 Pro: S Pen of 5G?

De nieuwe laptopreeks bestaat uit twee modellen: de Galaxy Book2 Pro 360 of Book2 Pro 5G. Beide modellen zijn vanaf 1 april te koop via de webshop van Samsung. Het model met 5G-ondersteuning zal 1.449 euro kosten. Verkies je de Galaxy Book2 Pro 360 met meegeleverde S Pen, dan betaal je daar 1549 euro voor. We zetten de belangrijkste specificaties van beide modellen naast elkaar om je te helpen kiezen:

SpecificatiesGalaxy Book2 Pro 360Galaxy Book2 Pro 5G
Afmetingen304.4 x 199.8 x 11.2mm; 0,87kg355.4 x 225.8 x 11.7mm; 1,11kg
Display13.3-inch AMOLED, FHD (1920 x 1080) 16:915.6-inch AMOLED, FHD (1920 x 1080) 16:9
CPUIntel Core (12e gen) i5/i7Intel Core (12e gen) i5/i7
GPUIntel® Iris® Xe GraphicsIntel® Iris® Xe Graphics/ Intel® Arc™ Graphics
ConnectiviteitWifi 6E, Bluetooth 5.15G, Wifi 6E, Bluetooth 5.1
Geheugen8/16/32 GB, tot 1 TB opslag8/16/32 GB, tot 1 TB opslag
Camera1080p FHD1080p FHD
Batterij63W68W

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business