OnePlus 10 Pro zwart 3 camera's
Image Credit: OnePlus

De internationale lancering van de OnePlus 10 Pro is nakende. Het vlaggenschip van OnePlus zal aan het einde van dit kwartaal naar onze streken komen.

De OnePlus 10 Pro lanceerde op 10 januari al in China, maar over de internationale lancering bleef het lange tijd stil. Nu hebben we eindelijk van niemand minder dan CEO Pete Lau een datum gekregen voor wanneer het vlaggenschip naar België zou komen. Of toch ongeveer; in een blogpost waarin Lau terugblikt op 2021 en vooruitkijkt naar 2022 schrijft hij dat de smartphone ‘eind maart’ naar Europa komt.

De verwachtingen liggen alvast hoog voor de OnePlus 10 Pro; het nieuwe vlaggenschip is het best verkopende toestel ooit van OnePlus in China. OnePlus werkte opnieuw samen met Hasselblad om de camera’s nog meer te bieden. Net als zijn voorganger zal de OnePlus 10 Pro de best mogelijk hardware bevatten en net dat beetje meer bieden voor gebruikers met hoge eisen.

OnePlus laat in de blogpost ook nog weten dit jaar hun meest betaalbare 5G smartphone ooit te willen lanceren in Europa en India. Of het hier gaat om een nieuw model in de ‘Nord N’-line-up is niet duidelijk.

oneplus 10 pro @ MWC 2022
OnePlus 10 Pro is deze week te bewonderen op MWC 2022 in Barcelona.

Verdere ‘Oppoficatie’ in 2022

2021 was een recordjaar voor OnePlus. 11 miljoen smartphones van het merk gingen vorig jaar over de toonbanken; nooit deed de fabrikant het beter. Om dat aantal nog te kunnen verhogen, zal er nauw samengewerkt worden met OPPO, waarvan OnePlus sinds vorig jaar een submerk is. De eerste sporen van die versmelting zagen we al in de nieuwe versie van OxygenOS voor Android 12, die heel wat elementen van OPPO’s ColorOS overnam. OnePlus belooft wel de merknaam OxygenOS te blijven gebruiken na feedback van de community.

Ook op vlak van oplaadtechnologie kan OnePlus profiteren van de kennis en expertise van OPPO. Zo kondigde het gisteren twee revolutionaire doorbraken op vlak van oplaadtechnologie aan: 150W SUPERVOOC met verdubbelde batterijlevensduur en 240W SUPERVOOC waarmee je je smartphone in amper 9 minuten kan opladen.

Toch kijken OnePlus-fans met gemengde gevoelens naar die ‘Oppo-ficatie’ van het merk. Vooral de fans van het eerste uur vinden dat OnePlus zijn eigenheid aan het opgeven is.


Gerelateerde artikelen

OnePlus Nord CE 2 5G review: de essentie, maar niet meer

De OnePlus Nord CE 2 5G heeft opnieuw als doel zoveel mogelijk functionaliteit en prestaties aan te bieden tegen een betaalbare prijs.