Nieuws

Elon Musk haalt fors uit naar president Joe Biden na toespraak

Elon Musk zal niet snel op de koffie gaan met Joe Biden. Een toespraak van de president schoot in het verkeerd keelgat bij de baas van Tesla.

De aanleiding van het conflict was Biden’s State of the Union-toespraak die hij dinsdagnacht gaf. Dit is een jaarlijkse traditie waarin de president van de Verenigde Staten zijn parlement en het volk aanspreekt over de staat van het land en waar het beleid zich in het aankomende jaar op zal focussen. Niet verrassend was het conflict tussen Rusland en Oekraïne het hoofdonderwerp van de speech en Biden haalde daarbij vaak fors uit naar Vladimir Poetin. Maar ook Elon Musk voelde zich zwaar beledigd na de speech.

Biden had namelijk zeer lovende woorden over voor Ford en General Motors omwille van de inspanningen die zij leveren om elektrische wagens te bouwen. Dat hij geen compliment over had voor Tesla nam Musk zeer persoonlijk. Hij tweette Biden na de toespraak persoonlijk dat Tesla meer dan 50.000 jobs creëert in de Verenigde Staten en dat zij meer investeren in elektrische mobiliteit dan Ford en General Motors. Aan CNBC wilde Musk daar niet dieper op ingaan, omdat ‘niemand nog kijkt naar de State of the Union.’

Vochtige sokpop

De relatie tussen Musk en Biden was ook voor de toespraak al redelijk koel. De baas van Tesla vindt dat de president zijn bedrijf links laat liggen en de traditionele Amerikaanse bouwers voortrekt. In zijn tweets heeft hij al regelmatig zijn onvrede over het beleid van Biden uitgesproken. Eerder noemde hij Biden al een ‘vochtige sokpop in menselijke vorm.’ Wie Musk kent, weet dat hij niet vies van verbale ruzies en er nooit voor terugdeinst zijn mening kenbaar te maken.

Naar verluidt zou het kabinet van Biden niet doof zijn voor de aanhoudende kritiek van Elon Musk. De topman van Tesla hoeft dus zich niet snel te verwachten aan een uitnodiging in het Witte Huis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business