Nieuws

Sony en Honda bundelen krachten om elektrische wagens te bouwen

Tegen 2025 willen Sony en Honda starten met de gezamenlijke productie en verkoop van nieuwe elektrische wagens.

Honda kondigde via een persbericht aan dat ze in gesprekken zijn met Sony om een samenwerking te starten die ‘een nieuw tijdperk voor mobiliteit zou inluiden’. De gesprekken zouden echter nog slechts een formaliteit mogen zijn, want beide bedrijven willen tegen eind dit jaar een joint-venture inschrijven om snel met de productie van wagens te kunnen starten. Tegen 2025 zou het eerste model dat Sony en Honda samen produceren al klaar moeten zijn voor verkoop.

De rolverdelingen tussen Sony en Honda in de ‘New Company’, een naam voor het nieuwe bedrijf zal later gekozen worden, lijken zeer duidelijk. Honda zal de assemblage en productie van de wagens op zich nemen. Dat zal gewoon gebeuren in de fabrieken van Honda. Sony krijgt de verantwoordelijkheid om het softwareplatform voor de wagens te ontwikkelen.

 “Via deze samenwerking met Honda willen we meer emotie en creativiteit aan mobiliteit toevoegen”, zegt Sony CEO Kenichiro Yoshida over de samenwerkingsplannen. “Sony en Honda hebben veel historische en culturele overeenkomsten, maar onze technologische expertise is zeer verschillend. Het combineren van onze sterktes biedt nieuwe kansen voor mobiliteit”, voegt Honda CEO Toshihiro Mibe.

Sony Vision-S

Dat Sony de ambities koesterde om elektrische wagens te bouwen steekt het Japanse bedrijf niet onder stoelen of banken. En dat ze de juiste know-how hebben, liet het bedrijf tijdens CES 2020 al zien met de conceptwagen Vision-S. Die wagen verscheen uiteindelijk niet voor commerciële verkoop en diende eerder om de mogelijkheden van een elektrische wagen te tonen.

sony vision-s
Sony bewees al met de Vision-S dat ze kennis hebben van auto’s. Image Credit: Sony

Maar het deed Sony wel dromen van meer. Daarom deden ze hun kunstje dit jaar nog eens over tijdens CES met de onthulling van Sony Vision-S 02. Sony deed toen ook uitschijnen dat ze volledig op eigen houtje een dochteronderneming zouden oprichten om de auto-industrie te betreden, maar uiteindelijk hebben ze toch besloten om een ervaren partner bij de hand te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business