Nieuws

Een auto van Sony: dit is de elektrische Vision-S

Sony Vision-S 2021 CES
Image: Sony
Dat Sony een auto zou uitbrengen had niemand verwacht. Dit is de Vision-S.

Verrassing! Sony onthulde gisteren op CES 2020 in Las Vegas een elektrische wagen. Niemand had het verwacht maar dit is de Sony Vision-S. Het laatste staaltje technologie van de Japanse techgigant. De wagen is vooral gebouwd om de verschillende krachten van een goede elektrische wagen aan te tonen.

Sony Vision-S

Sony is altijd al een voorloper geweest als het op innovatie komt. De nieuwe Vision-S zit dan ook boordevol snufjes. In feite heeft de wagen zo’n 33 verschillende sensoren aan boord (binnen- en buitenkant), verschillende displays, always-on connectiviteit zodat je de wagen te allen tijde in het oog kan houden en onderdelen van giganten als Bosch en BlackBerry. Leverancier Magna zorgde dan weer voor een splinternieuw EV-platform waarmee de Vision-S wordt aangestuurd waardoor het voor Sony ook mogelijk wordt om andere wagentypes te gaan produceren.

Design

Vermoedelijk was het een van je eerste opmerkingen toen je de wagen zag; de Vision-S heeft heel wat ‘Porschevibes’ en die opmerking is terecht. Voornamelijk voor- en achteraan zie je heel wat overeenkomsten met de laatste Porsche Taycan met een vluigje Lucid Motors Air. Binnenin zien we dan weer gelijkenissen met Volvo, Polestar en de Chinese EV startup Byton.

“Dit prototype toont hoe Sony zal bijdragen aan de toekomst van onze mobiliteit.” – Sony CEO, Kenichiro Yoshida

Sony Vision-S

Specs

Verder zijn er niet veel specificaties geweten over de nieuwe Vision-S. We hebben geen idee over de prijs noch over de autonomie van deze knappe wagen. Wat we wel weten is dat de wagen volledig klaar is voor de toekomst: autonoom rijden, LIDAR-sensoren en verschillende hoogstaande sensoren die de wagen veiliger moeten maken.

Tot slot bezit de Vision-S ook Time-of-Flighttechnologie (ToF). ToF wordt gebruikt met sensoren om aan te voelen welke objecten of personen zich in de wagen bevinden. Op die manier kan bijvoorbeeld het infotainmentsysteem aan boord gepersonaliseerde content en comfort bieden.

Volg al het laatste nieuws van CES 2020 hier.

autoCES 2020Connected CarsonySony Vision-S

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals