Nieuws

Twitter komt terug op ‘eeuwig thuiswerk’-belofte

Twitter
Medewerkers van Twitter zullen vanaf 15 maart weer aangemoedigd worden om vanop kantoor te komen werken in plaats van eeuwig thuiswerk.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Dat geldt duidelijk bij Twitter. Twitter was één van de eerste grote techbedrijven die bij het uitbreken van de coronapandemie volledig overschakelde op thuiswerk. Toenmalig CEO Jack Dorsey voerde zelfs de regel in dat medewerkers voor de rest van hun loopbaan thuis mochten blijven werken als ze dat verkozen. Maar op dat laatste wil de nieuwe CEO Parag Agrawal terugkomen.

Via zijn Twitter-account kondigt hij aan dat zijn manschappen vanaf 15 maart weer van harte welkom zijn om vanop kantoor te werken en ze kunnen ook weer op zakenreis gaan. Om het beleid van zijn voorganger Dorsey nog niet helemaal van tafel te gooien, blijft de mogelijkheid op thuiswerk bestaan en mogen de medewerkers van Twitter dat ook vrij indelen. Maar om de cultuur van het bedrijf te bewaren hoopt Agrawal dat medewerkers zich toch af en toe weer op kantoor laten zien.

Techbedrijven gaan weer open

Nu het ergste achter de rug lijkt wat de coronapandemie betreft (al leert de voorbije twee jaar dat we altijd met enige voorzichtigheid moeten blijven spreken), bereiden techbedrijven de terugkeer van medewerkers naar de kantoren voor. Dat willen ze met zo min mogelijk regeltjes en voorschriften doen. Google wil binnenkort overschakelen naar een hybride systeem met 3 kantoordagen en 2 thuiswerkdagen. Op het kantoor zouden geen mondmaskers moeten gedragen worden en alle ontspanningsfaciliteiten staan ter beschikking van de werknemers. Ook bij Apple zijn ze stilaan bereid de mondmaskers af te nemen.

businesscoronavirusslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals