Nieuws

Jack Dorsey stapt per direct op als CEO van Twitter

Exit Jack Dorsey bij Twitter. De CEO en oprichter zal met onmiddellijke ingang een stap opzij zetten bij het socialmediaplatform.

Opschudding bij Twitter. Topman Jack Dorsey, die in 2005 het bedrijf mee oprichtte, stuurde gisteren een statement de wereld in waarin hij zijn vertrek bij het bedrijf aankondigde. Dorsey zet er direct een stap opzij als CEO, maar zal nog wel blijven zetelen in de raad van bestuur tot aan de eerste aandeelhoudersvergadering van 2022. Daarmee komt het tweede ambtstermijn van Dorsey als CEO van Twitter abrupt ten einde. Over de precieze redenen van zijn vertrek blijft Dorsey eerder in het vage; in het statement schrijft hij dat Twitter groot genoeg is om zonder hem verder te kunnen. Dorsey zal zich wellicht nu meer gaan toespitsen op zijn cryptobedrijf Square. De voormalige CEO van Twitter steekt het niet onder stoelen of banken dat hij sterk gelooft in cryptomunten.

Aandeelhouders van Twitter waren al langer aan de stoelpoten van Jack Dorsey aan het zagen. Het verzet tegen Dorsey werd geleid door investeringsmaatschappij Elliott Management, dat ongeveer vijf procent van de aandelen van Twitter bezit. De aandeelhouders van Twitter vonden dat Dorsey niet voldoende inspanningen meer deed om het socialmediaplatform rendabel te maken en nieuwe bezoekers aan te trekken. Ze waren ook niet zo blij met de dubbele pet die Dorsey draagt. Hoewel het officiële statement luidt dat Dorsey vrijwillig een stap opzij zet, is die beslissing mogelijk dus niet helemaal vrijwillig geweest.

Zware taak voor nieuwe CEO

Een nieuwe CEO werd al snel binnenshuis gevonden bij CTO Parag Agrawal, volgens Dorsey ook zijn gedroomde opvolger. Agrawal leidde het project Bluesky, een initiatief dat Twitter lanceerde om content beter te kunnen reguleren op het socialmediaplatform. Als CEO zal hij zich echter vooral moeten focussen op het financiële plaatje rond het platform. Twitter kondigde in februari strenge doelstellingen aan om het platform financieel rendabel te maken.

parag agrawal twitter
Parag Agrawal, de nieuwe CEO van Twitter. Image credit: Twitter

Aangezien Twitter haar diensten gratis ter beschikking stelt, haalt het maar weinig directe inkomsten uit het enorme gebruikersbestand en ook de inkomsten uit advertenties lijken hun plafond te bereiken. Tegen 2023 moet Agrawal de omzet van het bedrijf kunnen verdubbelen. Daar zal meer voor nodig zijn dan de abonnementsdienst die Twitter recent lanceerde. Agrawal weet dus waar hij aan begint. Volgens de meest recente cijfers hebben wereldwijd 396,5 miljoen mensen een Twitter-account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business