nuki met apple watch
Image Credit: Nuki

Dankzij de integratie tussen Nuki en Apple Watch LTE zal je zelfs je iPhone niet meer nodig hebben om je voordeur te openen.

Advertentie

De slimme sloten van Nuki werkten al goed samen met de meeste smartwatches: de applicatie was beschikbaar voor Wear OS-horloges, de Huawei Watch 3, Tizen en Garmin. De Apple Watch was lange tijd de grote afwezige in die lijst, maar daar komt nu dus verandering in. Vanaf vandaag zal een Nuki-slot ook te openen zijn met de Apple Watch LTE.

Nuki & Apple Watch LTE: hoe werkt het?

Dankzij deze nieuwe integratie kan je je iPhone gerust thuislaten wanneer je even naar buiten wilt voor een korte wandeling of een looptocht. Dat kon in principe nu ook al wel, maar dan moest je de iPhone binnen het bluetoothbereik van je deur leggen voor je die toetrok. Nu staat je Apple Watch via de LTE-verbinding (in de volksmond gewoon 4G genoemd) rechtstreeks in contact met je slot, zodat je met een simpele druk op de knop je voordeur met je horloge opent. Je dient daarvoor de Nuki-app zowel op je smartphone als smartwatch te downloaden en via de applicatie de verschillende toestellen aan elkaar koppelen.

Er is wel één technische beperking: je Apple Watch dient minstens watchOS 7 te draaien. Dat betekent dat de Apple Watches van de eerste generaties helaas niet meer mogen meedelen in de pret. Alle Apple Watches vanaf de Serie 3 tot en met de meest recente Serie 7 kunnen dus wel je sleutel vervangen.

  • Twijfel je nog over de aankoop van een slim slot? Lees dan onze review van het Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Gerelateerde artikelen

Interview: het slimme huis van de toekomst

Smarthome-apparaten vinden steeds vlotter de weg naar onze woningen. Martin Pansy (Nuki) deelt zijn visie op de toekomst van smarthome.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here