Nieuws

Ampler lanceert lichtgewicht e-bikes Juna en Axel

Ampler Axel stad
Ampler heeft deze week een nieuwe generatie elektrische fietsen aangekondigd, te beginnen met de Ampler Juna en Axel.

Met de Ampler Juna en Axel maakt de fietsproducent uit Estland de eerste twee modellen van de tweede generatie Ampler e-bikes bekend. De fietsen zullen bestaande modellen zoals de Ampler Stellar, Stout en de Curt (die wij bij TechPulse positief reviewden) opvolgen. Daar blijft het echter niet bij, want Ampler zal op 15 maart om 16 uur nog meer nieuwigheden aankondigen.

Ampler Axel
De Ampler Axel.

E-bike voor elke lengte

De nieuwe generatie Ample e-bikes moet indruk maken als een van de lichtste fietsen in hun categorie. De Ampler Juna is ontworpen voor dagdagelijks gebruik, terwijl de Ampler Axel best ingezet kan worden voor woon-werkverkeer. Met de lage instap zorgt Juna voor een ontspannen zithouding die ideaal is voor personen van 150 tot 176 centimeter groot. Axel is dan weer bedoeld als een sportiever model waarmee je de stad kan doorkruisen. De fiets is geschikt voor rijders van 172 tot 200 centimeter.

Ampler Juna
De Ampler Juna.

De lancering van de tweede generatie Ampler e-bikes is een belangrijke mijlpaal voor Ampler en markeert een grote stap vooruit. Het combineert alles wat we tot nu toe geleerd hebben met alle feedback van duizenden Ampler-rijders. We noemen het de tweede generatie omdat bijna alles nieuw is, inclusief volledig in-house ontwikkelde frames en elektronische systemen die zijn gebouwd om de de beste ervaring te bieden. Het is onze passie om elektrische fietsen te maken die forenzen in de stad dienen – fietsen die opwindend, duurzaam, veilig en verantwoord gebouwd zijn. Ik geloof dat we met de nieuwe generatie een grote stap voorwaards hebben gezet in het bereiken van ons doel”, zegt Ardo Kaurit, CEO en medeoprichter van Ampler.

Ampler display
Het display op de nieuwe Ampler e-bikes.

Nu ook met display

Beide modellen zullen gebruik maken van de bekende Gates riemaandrijving (zoals ook de Cowboy 4 ST) en 27,5 inch wielen met 50 millimeter antilekbanden. Zoals we dat bij wel meer e-bikes zien worden kabels ook veel meer weggewerkt in de behuizing. Ook de verlichting is verbeterd, inclusief remlichtfunctie achteraan. De motor is door Ampler zelf ontworpen. Een nieuw display op het kader moet je toegang geven tot informatie over je rit, zoals we dat bij de VanMoof S3 eerder ook al zagen. Tegelijkertijd werd de app van een grote upgrade voorzien, met meer mogelijkheden en statistieken. 

Amplere-bikeelektrische fietsslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals