Nieuws

Apple werkt al aan Mac Mini met nieuwe M2 chipset

Apple Mac Mini M2 chipset
De geruchten rond Apples M2-soc draaien overuren. Er is nu ook sprake van een Mac Mini met M2 die nog voor dit jaar zou zijn.

Nadat Apple begin deze week M1 Ultra aankondigde voor de nieuwe Mac Studio draait de geruchtenmolen rond M2 overuren. Volgens 9to5Mac vandaag zou de iPhonebouwer al werken aan een nieuwe versie van de Mac Mini. Die zou meteen ook de langverwachte M2-chipset aan boord krijgen waarvan velen hadden verwacht daar deze week nieuws over te horen. Nog volgens het medium zou het gaan om een M2 en M2 Pro chipset. Of er ook een M2 Max en Ultra zit aan te komen is niet geweten.

Mac Mini M2

Volgens 9to5Mac zouden de twee modellen van de nieuwe Mac Mini J473 en J474 gaan heten. Opvallend genoeg zou de ontwikkeling van dit nieuwe model al bijna afgerond zijn. Dat wil zeggen dat we de Mac Mini M2 later dit jaar nog aangekondigd zullen worden. Vermoedelijk zal dat voor het najaar van 2022 worden.

Het zou ook kunnen dat Apple het nieuwe toestel in juni tijdens WWDC gaat aankondigen, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Qua hardware zou de nieuwe M2 8 CPU- en 10 GPU-kernen krijgen. De M2 Pro zou dan 12 CPU-kernen krijgen tegenover 10 bij de M1 Pro. Er is helaas nog geen informatie te vinden over de GPU-kernen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business