Nieuws

Apple event: nieuwe iPad Air aangekondigd met M1 chipset

Apple iPad Air M1 2022
Apple heeft een nieuwe versie van de iPad Air aangekondigd, voorzien van een M1 chipset.

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Apple in maart een selectie nieuwe producten aangekondigd. Eén daarvan is een nieuwe iPad Air, voorzien van de M1 chipset van Apple. Apple kondigde verder ook een nieuwe iPhone SE aan.

iPad Air M1 (2022)

De nieuwe iPad Air, ook wel de iPad Air 5 genoemd, is te pre-orderen en vanaf 11 maart en zal op 18 maart officieel verschijnen. De tablet zal tot 60 procent sneller zijn dan zijn voorganger, die nog een A14 Bionic processor gebruikte. De 8-core GPU heeft op zijn beurt tot twee keer de grafische kracht van de iPad Air 4.

Het ontwerp van de nieuwe iPad Air blijft grotendeels ongewijzigd en de tablet zal dit keer verschijnen in vijf kleuren: spacegrijs, roze, paars, blauw en sterrenlicht, wat een mix is van zilver en goud.

De iPad Air 5 is voorzien van een 10,9-inch Liquid Retina-display voor een indrukwekkend beeld, met 3,8 miljoen pixels en geavanceerde technologieën, waaronder een helderheid van 500 nits, volledige laminering, een breed kleurengamma (P3), True Tone en een antireflectiecoating.

De iPad Air M1 is beschikbaar voor een prijs van 698,50 euro voor met model met wifi en 868,50 euro voor de versie met 5G. Apple weigert helaas nog steeds om 128 GB aan opslag te voorzien, waardoor je deze generatie de keuze hebt tussen 64 GB of 256 GB. Er is ook voorzien in ondersteuning voor het Apple Pencil van de 2e generatie (129 euro) en het Magic Keyboard (339 euro). Een Smart Keyboard Folio kost 199 euro, de eenvoudigere Smart Folio 89 euro.

iPadOS 15

iPadOS 15 is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de nieuwe iPad Air M1. Zo moet multitasking nog intuïtiever worden en is de Notities-app nu overal te gebruiken dankzij Snelle notities. Met SharePlay kan je allerlei zaken delen tijdens een FaceTime gesprek. Zo kan je bijvoorbeeld samen naar muziek luisteren of een fitness challenge doen. In combinatie met macOS 12.3 heb je bovendien maar één muis en toetsenbord nodig om tegelijkertijd op je Mac en je iPad te werken of content tussen apparaten uit te wisselen dankzij Universal Control.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business