Nieuws

Apple lanceert iPhone SE 2022: een klassiek recept

De iPhone SE 2022 is officieel. Apple houdt vast aan het vertrouwde recept, maar voegt onder de motorkap wel enkele verbeteringen door.

Dat Apple een nieuwe iPhone SE zou aankondigingen tijdens hun eerste lanceringsevenement van het jaar kwam niet meer als een verrassing. De iPhone SE 2022 is inmiddels al de derde generatie van de goedkopere iPhone en is de directe opvolger van het model uit 2020. Met de nieuwe iPhone SE laat Apple zich opnieuw opmerken in het middensegment en is het geschikte toestel voor mensen die de iPhone-ervaring willen beleven maar niet het budget hebben voor een iPhone 13.

Apple iPhone SE 2022: design, specs en prijs

Een vertrouwd design

Als je de iPhone SE 2022 ziet, zou je denken dat je naar een foto van de vorige generatie zit te kijken. Apple paste namelijk niets aan aan het design. Dat zal sommige fans misschien teleurstellen, we zien immers graag iets ‘nieuws’, terwijl andere juist dol zullen zijn op de retrolook. Dit is een smartphone die recht uit 2017 lijkt te komen omdat hij veel uiterlijke gelijkenissen vertoont met de iPhone 8. Vooral de grote fysieke home-button (met Touch ID) en de dikke bezels voelen zeer nostalgisch aan.

Ook het LCD-display blijft met een grootte van 4,7″ nagenoeg ongewijzigd. Het scherm krijgt gelukkig wel een extraatje laagje stevigheid in de vorm van een Ceramic Shield dat het display beter beschermt tegen krassen. De iPhone SE 2022 kan dus wel tegen een stootje.

iPhone SE 3 heeft een herkenbare look. Image Credit: Apple

Meer power onder de motorkap

De grootste verandering aan de iPhone SE is niet met het blote oog zichtbaar. iPhone SE 2022 krijgt de A15-chipset, die voor een verbetering in prestaties zorgt in vergelijking met de A13. Bovendien is dit de eerste goedkopere iPhone met 5G-ondersteuning. Dat is in België nog steeds niet meer dan een leuk extraatje waarvan je de vruchten pas op de lange termijn zal kunnen benutten.

Camera’s en batterij

In de rug van de smartphone zit de hoofdcamera verwerkt. Apple houdt het opnieuw bij één camera in de iPhone SE 2022, maar die camera maakt wel betere beelden dankzij de krachtigere A15-chip. Voor het nemen van selfies doe je best beroep op de 12MP-selfiecamera.

De batterij is met een capaciteit van 2200 mAH ook niet erg uitgebreid, maar er is wel ondersteuning voor draadloos opladen ondanks de afwezigheid van MagSafe.

Specificaties iPhone SE 2022

 • Display: 4,7 inch IPS LCD
 • Resolutie: 640 x 1136 pixels 326ppi
 • CPU: Apple A15
 • RAM: 3GB
 • Interne opslag: 64/128/512GB
 • 1 camera achteraan (12MP)
 • 1 camera vooraan (12 MP)
 • Batterij: 2200 mAh (niet verwijderbaar)
 • Laden: 80W SUPERVOOC snelladen, 50W draadloos
 • Afmetingen: 138 x 67 x 7 mm
 • Gewicht: 144 gram
 • Software: iOS 15

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone SE 2022 is te koop vanaf 18 maart. In Europa zal het toestel verkrijgbaar zijn met 64GB, 128GB en 256GB opslag. De prijs start vanaf 529 euro, waarmee de derde generatie toch een stukje duurder is geworden. Apple aanvaardt vanaf deze vrijdag de eerste bestellingen via de Apple Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business