Achtergrond

Apple-event 8 maart: wat wordt aangekondigd en hoe volg je live?

Apple gaat aanstaande dinsdag nieuwe producten aankondigen. Zo kan jij het Apple-event vanop de eerste rij live mee volgen.

De trouwe volgers van Apple hadden dinsdag 8 maart natuurlijk al lang met rood in hun agenda omcirkeld. Volgende week dinsdag vindt namelijk het eerste grote Apple-event van 2022 plaats, dat de naam ‘Peek Performance’ gekregen heeft. Zoals gebruikelijk zullen weer miljoenen fans van het merk vanuit alle hoeken van de wereld mee kijken wat Tim Cook en de zijnen in petto hebben. Wil jij er ook bij zijn? Dan hebben we goed nieuws: het evenement zal eenvoudig en gratis en voor niets online mee te volgen zijn.

Wat kondigt Apple (waarschijnlijk) aan?

Misschien wil je eerst weten of het evenement je tijd wel waard zal zijn. De voorbije weken is al heel wat informatie uitgelekt over het evenement zodat we eigenlijk al wel min of meer weten wat Apple gaat aankondigen. Ben jij er toch in geslaagd om alle geruchten te ontwijken om je te laten verrassen, dan raden we je nu aan een ander artikel op TechPulse te lezen. Want er zullen spoilers volgen.

iPhone SE 3

Voor de iPhone 14 is het uiteraard nog veel te vroeg, maar Apple heeft wel spannend iPhone-nieuws in de aanbieding met de iPhone SE 3. De derde generatie van de budgetvriendelijkere iPhone SE zal de goedkoopste 5G-smartphone zijn die Apple tot heden gelanceerd heeft. Onder het motto ‘Peek Performance’ krijgt de iPhone SE 3 ook een verbeterde A15-chip. Verder zullen er geen grote designwijzigingen worden aangebracht.

iPhone SE 3 in 2022
Derde generatie iPhone SE. Image Credit: Apple

iPad Air

Ook de iPad zal er een nieuwe budgetvriendelijke(re) optie bijkrijgen met de iPad Air 2022. Die zal in grote lijnen vast blijven houden aan het ontwerp van de 2020-versie, al zien we net als bij de iPhone SE 3 een krachtigere chipset en 5G-ondersteuning. Ook komt er een betere camera om mee te videobellen met ondersteuning voor Center Stage, een feature die ervoor zorgt dat je altijd centraal in beeld staat.

Mac Mini en MacBook Pro: met of zonder M2?

We zijn misschien nog het meest benieuwd naar het Mac-nieuws dat Apple te vertellen zal hebben. De geruchten klinken steeds luider dat Apple zijn next-gen chipset M2 gaat aankondigen, naar waar de titel ‘Peek Performance’ wellicht ook al subtiel refereert. De voorstelling van de M2-chip zou dan al kunnen gepaard gaan met een eerste M2-laptop, namelijk een 13-inch Macbook Pro. Als Apple ook nog een nieuwe Mac Mini lanceert, zal die waarschijnlijk wel nog de M1 Pro/Max-chip hebben.

iOS 15.4: gezichtsherkenning met mondmasker

In de schaduw van de nieuwe hardware-producten zal Apple ook een nieuwe versie van iOS lanceren. De meest opvallende nieuwigheid in iOS 15.4 is zonder twijfel dat FaceID je voortaan zal kunnen identificeren als je je mondmasker draagt. Nu we twee jaar ver zijn in de coronapandemie, komt die functie niets te vroeg.

Apple-event: zo volg je live

Er zijn verschillende manieren om het Apple-event live mee te volgen. Apple biedt een livestream aan via zijn website, de Apple TV-app en YouTube. Kijk je mee vanuit België, dan moet je om 19u klaar zitten. Als we nog een goede tip mogen geven: stel een herinnering in op YouTube, ook als je via een ander kanaal zou kijken. De videostreamingapp zal je dan verwittigen als de livestream gaat beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business