Nieuws

Apple brengt vier Macs met M2 uit in 2022

Kondigt Apple binnenkort de M2 aan? Volgens analisten zal de chip dit jaar nog in vier nieuwe Mac-modellen zijn opwachting maken.

De M2 moet het succes van de M1 evenaren en zelfs beter doen. Apple introduceerde de M1-chip in het najaar van 2020 om de productie van chiptechnologie meer in eigen handen te krijgen en de hardware van Macs beter af te stemmen op de macOS-software. Een gouden zet in tijden van globale chiptekorten. Met de M2 houdt Apple vast aan de octacore-cpu en ook de gpu zou uit een octacore-architectuur kunnen bestaan (van septacore-gpu bij de M1). Dat zou moeten leiden tot nog net iets betere prestaties. We schrijven ‘zou’ want het is nog steeds wachten tot Apple de M2 onthult.

Dat is volgens de vaste Apple-analist voor Bloomberg Mark Gurman slechts een kwestie van tijd. Gurman beweert dat Apple dit jaar nog vier nieuwe Macs uitbrengt met een M2-chip. Die line-up bestaat uit een 13” MacBook Pro, een Mac Mini, een 24” iMac en een MacBook Air. Vermoedelijk worden die nog aangevuld met enkele modellen die het nog houden bij de M1 Pro of M1 Max. Een Pro- en Max-uitbreiding verwacht Gurman ook voor de M2, maar ten vroegste pas in 2023. Tegen dan zou de M3 mogelijk al kunnen zijn aangekondigd. Welke van die voorspellingen uitkomen valt nog af te wachten, maar het belooft nu al een zeer interessant jaar te worden voor de Apple Mac.

M2 aangekondigd in maart?

Wanneer kondigt Apple nu de M2 aan? Gurman is er vrij zeker van dat tijdens het aankomende Apple-evenement op 8 maart minstens één nieuwe Mac zal aangekondigd worden. Of dat met M1 of M2 aan boord is, dat laat de analist nog in het midden. Als de aankondiging van M2 niet volgt in maart, dan is er een volgende gelegenheid tijdens WWDC in juni, al ligt de focus tijdens dat evenement meer op software dan hardware. Daarna zal de iPhone 14 alle aandacht naar zich toe zuigen en lijkt het ook niet de ideale timing om met M2 op de proppen te komen.

Wat we wel al zeker weten is dat de iPhone SE 3 de ster van de avond moet zijn. Daarnaast behoort een nieuwe iPad Air ook tot de meest concrete verwachtingen, naast de lancering van iOS 15.4 met mondmaskerherkenning. Wat verwacht jij van het Apple-evenement in maart? Deel het in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business